FÅ OVERBLIKKET: Det ved vi om terrorangrebet i London

Varebil pløjede gennem en gruppe muslimer natten til mandag. Attentatmand handlede alene, siger myndighederne 

Jeg vil dræbe muslimer, råbte attentatmanden ifølge vidner. Foto: AP
Jeg vil dræbe muslimer, råbte attentatmanden ifølge vidner. Foto: AP

Lidt over midnat natten til mandag blev London endnu engang ramt af et terrorangreb. Denne gang var det ikke rabiate jihadister, der tog uskyldige liv.

Nattens terror havde modsat fortegn, idet gerningsmanden helt bevidst kørte en varebil ind i en folk muslimer, der netop havde forladt en moske i den nordlige del af London.

Her er hvad vi ved om angrebet:

* En person er død og otte er såret, heraf to alvorligt, efter at en varevogn 20 minutter over midnat pløjede ind i en menneskemængde tæt ved en moske i Finsbury Park i det nordlige London.

* En 47-årig mand er blevet arresteret og ifølge Sky News sigtet for bl.a. terror. Ifølge vidner råbte han, 'jeg vil dræbe muslimer', inden han blev overmandet af tililende.

*  Både den dræbte og alle de sårede er muslimer. Angrebet skete uden for et muslimsk kulturcenter få hundrede meter fra Finsbury Park Mosque.

* Attentatmanden blev tilsyneladende reddet fra rasende tililende af en imam, Mohammmed Mahmoud, som beordrede dem til at lade føreren af varebilen være til politiet nåede frem.

* Ifølge  Metropolitan Police Commissioner Cresside Dick var politiet fremme 'på få minutter'.

* Tidligt mandag morgen ledte premierminister Theresa May et møde i den såkaldte 'Cobra emergency committee', hvor angrebet efter blot otte minutter ifølge Theresa May blev erklæret for at være et 'terror-angreb'.

* Theresa May kaldte angrebet for 'sygt' med det formål at splitte nationen.

* Ifølge sikkerhedsminister Ben Wallace handlede gerningsmanden alene. Han tilføjede også, at attentatmanden ikke var kendt i forvejen af sikkerhedstjenesterne. 'Men vi er opmærksomme på de ting, der sker på det yderste højre', sagde Ben Wallace.

* Det kan ikke udelukkes, at den dræbte faktisk allerede var død, inden han blev ramt af varebilen. Ifølge Neil Basu,national anti-terror koordinator, ramte bilen en gruppe mennesker, der forsøgte at hjælpe en ældre mand, der forinden var kollapset  på fortorvet foran kulturcenteret.

* Hændelsen er det fjerde terrorangreb i Storbritannien i løbet af de sidste tre måneder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby