Fængselsimam udtalte sig om terrorist - men kendte ham ikke

Brøler: TV2's Station 2 bragte torsdag et interview med en fængselsimam, der havde haft adskillige samtaler med terroristen Omar El-Hussein. Nu trækker han i land

I går blev den 22-årige Omar begravet. (Foto: Kenneth Meyer)

Mohamed Adbou, der er fængselsimam i Statsfængslet i Ringe, har aldrig mødt den 22-årige Omar El-Hussein. Det gav han ellers indtryk af i Station 2 torsdag, hvor han blandt andet berettede, at havde haft ti samtaler med den unge terrorist.

Her havde de blandt andet talt om El-Husseins problemer med at tøjle en voldsom aggressivitet. Men nu lyder det fra imamen, at det i virkeligheden var en helt anden, han havde talt med.

- Jeg forvekslede ham med en anden, forklarer imam Mohamed Abdou til TV2.

Terror Nørrebro imam opfordrede til krig mod jøder dagen før terrorangreb

Tv-kanalen fastholder, at Omar El-Hussein i en periode var i Ringe Statsfængsel sammen med Mohamed Abdou, men imamen husker ikke, om han har haft samtaler med den 22-årige.

Der blev bedt for den 22-årige Omar, inden han kørte ud til begravelsespladsen.

Hans beslutning om at trække udtalelserne omkring Omar El-Hussein tilbage sker efter et møde med statsfængslets ledelse. Og TV2 beklager, at man viderebragte oplysningerne.

(Foto: Kenneth Meyer) Terror PET: Terrortruslen mod Danmark er alvorlig og kompleks

- Vi kan forstå, at vi har fået og viderebragt udtalelser, som nu betvivles, siger Event- og aktualitetschef Ulla Pors Nielsen fra TV2 Nyhederne til tv2.dk.

- Samtalerne mellem Omar Abdel Hamid El-Hussein og Mohamed Abdou skulle angiveligt have fundet sted i Ringe Statsfængsel så sent som for fem måneder siden. Det har efterfølgende vist sig ikke at være korrekt. Det beklager vi, lyder det videre.