Familie knust efter syvårige Julians død: Her er deres rørende besked

Den syvårige dreng blev dræbt i Barcelona, da terrorister kørte ned af turistgaden La Rambla

Foto: Privat
Foto: Privat

Den 7-årige Julian Cadman, der var meldt savnet af de britiske myndigheder siden terrorangrebet i Barcelona, blev i går bekræftet død.

Det catalanske politi, Mossos d'Esquadr, bekræftede på Twitter, at en mindreårig australsk og britisk statsborger var omkommet i forbindelse med det voldsomme angreb torsdag.

Lille Julian var både britisk og australsk statsborger.

De australske myndigheder offentliggjorde i går et rørende brev fra familien, der også bekræfter, at deres lille søn er død.

'Julian var et virkelig elsket og beundret medlem af vores familie. Da han nød seværdighederne i Barcelona med sin mor, blev han desværre taget fra os. Han var så energisk, sjov og glad, og han bragte altid et smil på vores læber,' står der i udtalelsen, som flere britiske medier, heriblandt Daily Mail, har fået adgang til.

Se også: Stor forvirring om syvårige Julians forsvinden

Julians mor blev også ramt, da en varevogn tordnede ned gennem turistgaden La Rambla.

Den lille drengs mor er stadig indlagt på hospitalet med brækkede ben. Hun og sønnen var i den spanske storby, da de skulle til bryllup hos en niece.

'Vi er så taknemmelige for at have haft ham i vores liv, og vi vil altid huske hans smil,' skriver familien.

Gik verden rundt
Julian Cadman blev meget hurtigt meldt savnet efter angrebet torsdag. Faderen tog straks fra hjemmet i Sydney til Barcelona for at finde sin søn og for at støtte sin sårede kone. Han er stadig i Barcelona ved sin kones side.

Den syvårige dreng gik verden rundt, da han var efterlyst i flere dage, før han endeligt blev bekræftet død. Det var Julians farfar, Tony Cadman, der i første omgang lagde et gribende opslag ud på Facebook i et forsøg på at finde frem til sit barnebarn.

- Mit barnebarn Julian Alessandro Cadmad er meldt savnet. Vær så venlig at dele opslaget. Vi har fundet min svigerdatter Jom, der blev hårdt såret, men hun er nu i en stabil situation, skrev han.

Se også: 7-årige Julian fundet død efter terror

Flere har siden ledt efter den lille dreng, men i går kunne familien så få den værst tænkelige besked. Lørdag havde flere medier ellers berettet, at den lille dreng var blevet fundet på et hospital, men det viste sig ikke at være rigtigt.

'Vi vil gerne takke alle, der hjalp i forbindelse med eftersøgningen af Julian. Jeres venlighed var fantastisk i denne svære tid. Vi erkender desuden, at vi ikke er den eneste familie, der er påvirket af disse begivenheder. Vores bønner og tanker går til alle, som er påvirket af dette,' skriver familien afsluttende.

Den australske udenrigsminister beder pressen om at give den lille drengs familie fred i denne svære tid. Den britiske udenrigsminister sender og så tanker af sted til Julians familie.

- Jeg sender min dybeste sympati to Julian Cadmans familie og til alle dem, som elskede ham. Hans død er en tragedie, siger Boris Johnson.

14 personer blev dræbt og over 120 mennesker blev såret heriblandt to danske statsborgere, da Barcelona torsdag blev ramt af et terrorangreb.

Se også: OVERBLIK: Det ved vi om de omkomne og sårede i Spanien

Foto: Privat
Foto: Privat
 

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen