Familie til dræbt gidsel: Vi fik foto af døde Kayla

Kayla Mueller, der var gidsel hos Islamisk Stat, blev bekræftet død tirsdag - Islamisk Stat sendte billede af hendes lig til familien

Kayla Jean Muellers familie havde holdt fast i håbet til det sidste, men tirsdag kom nyheden, at den 26-årige kvinde nu var bekræftet dræbt, mens hun sad som gidsel i Syrien.

Og familien i Prescott Arizona fik håndfaste beviser.

Efter indtrængende at have bedt islamistisk Stat om at få et personligt bevis for datterens død, sendte gidseltagerne tre billeder af den unge kvinde i fangenskab.

To af billederne viste i følge New York Times Kayla i en sort muslimsk klædedragt. Et tredje viste den 26-årige kvinde død klædt i en hvid begravelses-dragt og med skrammer i ansigtet. Det er uklart, om de skrammer hidrører fra det bombardement af en bygning, som IS hævder førte til Kaylas død.

Kort tid efter at præsident Obama tirsdag bekræftede Kayla Muellers død, valgte hendes familie at træde frem for offentlighenden.

Familie trådte frem

Grædende stod de på trappen op til domhuset i Yavapai County og berettede om en ung idealistisk kvinde, der nægtede at lukke øjnene for andres lidelse.

- Kayla har rørt hjerter over hele verden, lød det blandt andet fra fasteren Lori Lyon, der talte på familiens vegne.

En gammel skoleveninde har berettet, at Kaylas behov for at hjælpe andre ofte kom til udtryk i highschool. Her stillede hun sig blandt andet i spidsen for en kampagne mod et kommunelt tiltag om at bruge spildevand til at skabe kunstig sne på toppen af et bjerg, der ellers blev betragtet som helligt af et gammelt indianer-stammefolk. Veninden har oprettet en mindeside for Kayla.

Se også: Her er brevet, dræbt IS-gidsel skrev til sin familie

Fangenskab
Kayla Mueller kom fra Arizona og rejste til Syrien i 2012. Hun blev taget til fange af Islamisk Stat den 4 august 2013.

Dagen før var hun ankommet til Syrien og var i følgeskab med en syrisk mand, der skulle assistere en hjælpeorganisation med at fikse internet-løsninger. Syrien var no-go område for mange hjælpearbejdere, og folk fra organisationen har i følge New York Times fortalt, at Kayla blot overnattede en nat hos dem, før hun også besluttede, at hun skulle med en bus tilbage til Tyrkiet. På vejen til busstationen blev den bil, hun befandt sig i overfaldet, og kvinden blev taget til fange.

I følge et europæisk gidsel, som mødte Kayla under fangenskabet, blev de kvindelige fanger behandlet forholdsvist godt i forhold til mange af de mandlige gidsler. Mændene blev eksempelvis tortureret. I et brev til familien fra sit fangenskab har Kayla beskrevet sig selv som fuldstændig uskadt og ved godt helbred.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter