Annonce:
Annonce:

Fandt hemmelige breve hos Bin Laden om Danmark

Hidtil hemmelige breve fra Osama bin Ladens skjulested afslører terrorcelle i Danmark - det fremgår af terror-retssag i New York

Osama Bin laden blev kaldt for 'sheiken' og fik breve om terrormål i Danmark. (Arkivfoto: AP)
Osama Bin laden blev kaldt for 'sheiken' og fik breve om terrormål i Danmark. (Arkivfoto: AP)
Annonce:
Følg Terror

FEDERAL COURT, NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Ikke kun den evige hovedfjende USA men også Danmark stod højt på listen som eftertragtet terrormål hos Osama bin Laden og hans hær af lejesvende hos al-Qaeda.

Det kom frem sort på hvidt under en verserende terrorsag i New York, hvor den 28-årige Abid Naseer står tiltalt for at være en al-Qaeda-ledet dukkefører for tre terrorceller: En i New York, en i Manchester og en i Danmark, der skulle bombe Jyllands-Postens redaktion.

Sendte brødre til jihad i Danmark
Adskillige dokumenter, breve, harddiske og usb-stik blev sikret af Navy Seal soldater, da de i 2011 udførte den hemmelige mission i Abbottabad, Pakistan, og stormede Osama bin Ladens skjulested og dræbte ham.

Det er blandt disse dokumenter, i breve skrevet på arabisk, til selveste ’sheiken’, som bin Laden konsekvent tiltales, at Danmark bliver omtalt:

Annonce:

- Sidst men ikke mindst, vedrørende angreb på Danmark og jøderne, som instrueret, er situationen følgende:
Danmark: Vi sendte en europæisk gruppe på tre brødre dertil for noget tid siden for at udføre en operation. Prioriteringen var Danmark og amerikanske mål, står der i det hidtil topfortrolige dokument fra 2009, der aldrig før har været offentliggjort men fremlagt i retten, og som Ekstra Bladet har fået fat i.

Norske agenter snød terrorist, der skulle bombe Jyllands-Posten

'Vi forventer en masse...'
Videre står der om de såkaldte tre brødre, der var sendt til Danmark:

- Vi mistede kontakt til dem. Vi hørte nyheder om deres anholdelse men kun  gud ved, om det er sandt. Yderligere er en af vores brødre, som boede der og har meget erfaring med jihad, taget der til for noget tid siden. Vi forventer en masse gode ting fra ham og andre... Må gud give dem succes, fortsætter afsnittet i slutningen af det fem sider lange brev, der også slutter med tre linjer om jøderne.

- Jøderne: Vi informerede den person vi tidligere har sendt, som har operationelle evner, at gøre dem til højeste prioritet. Vi samarbejder også med to grupper på dette område, og arbejdet skrider fremad.

Annonce:

Det er uvist, om det specifikt er jøder i Danmark, der refereres til i brevet, der er dateret 17. april 2009, og som blev læst højt i retten i New York onsdag. Brevet er skrevet af en dræbt terrorist kaldet Saleh al Somali, der var helt tæt på bin Laden. Det er også via ham, at den nu tiltalte Abid Naseer bl.a. skulle have haft kontakt med.

Netop pga. de fundne breve forsøger statsanklageren at fælde den 28-årige Naseer for at have direkte forbindelse til al-Qaeda-lederen.

Ville bombe JP: Blev trænet hos al-Qaida Terrorcelle skulle bombe Jyllands-Posten
Brevene er sendt fra forskellige afsenderen til Osama bin Laden i perioden fra 2009 til 2011 og indgår som bevismateriale i den verserende sag mod Abid Naseer. Ifølge anklagerne dirigerede han en terrorcelle i Norge, der planlagde at bombe Jyllands-Posten i 2009/2010. Det står pt. uklart, om de 'tre brødre' omtalt i brevet til Osama bin Laden skulle være Naseers terrorcelle i Norge eller en helt anden. 

Terrorcellen på tre mænd, blev dog afsløret af den norske efterretningstjeneste PST i 2010, og sagen blev afsluttet i 2012.

Annonce:

Naseer står også tiltalt for at have spillet samme rolle for en terrorcelle i New York og en i Manchester, som hhv. skulle bombe subwayen på Grand Central Station og et shoppingcenter i Manchester. Også her lykkedes det myndighederne at afsløre og forhindre cellerne i at udføre angrebene.

Ville bombe JP: Blev trænet hos al-Qaida

16 timer at gennemgå bin Laden materiale
En FBI-agent fortalte onsdag i retten, hvor Ekstra Bladet var til stede, hvordan alle effekter fra Osama bin Ladens skjulested straks efter operationen var slut blev sikret. Sammen med bin Ladens lig blev alt transporteret til en hangar.

- Flyene landede kl. 04. Alle effekter – våben, elektronik, telefoner, cd-rom’er, computere og papirer blev lagt på borde, som jeg havde fået indhyllet i plastik for at intet skulle kunne blive ’smittet’, fortalte agenten i retten.

Det tog FBI-agenten og en medarbejder ikke mindre end 16 timer at gennemgå alt materiale, liste det efter, hvor i terrorlederens hus, det var blevet fundet og forsegle det i plastikposer, før det blev sendt videre til FBI's laboratorier i USA.

Abid Naseer har nægtet alle anklager og repræsenterer sig selv i retten.

Sagen er ikke kun spektakulær, for de amerikanske myndigheder menes at have skabt en forbindelse mellem Naseer og al-Qaeda-lederen. Men under retssagen har fem britiske efterretningsagenter fra MI5 under deres vidneudsagn fået lov at optræde med paryk, briller og makeup og agentnummer for ikke at afsløre deres identitet. 

Dommen forventes muligvis i næste uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: