Far til formodet terrorist: Han var vred på homoseksuelle

Faren til den 29-årige mand, der ifølge myndighederne stod bag massedrabet på en natklub for homoseksuelle, mener ikke, at angrebet handlede om religion

Politi, byens borgmester, FBI og adskillige andre aktører holdt søndag pressemøde. (Foto: AP)
Politi, byens borgmester, FBI og adskillige andre aktører holdt søndag pressemøde. (Foto: AP)

På et pressemøde gisnede FBI om, at den 29-årige mand, der natten til søndag dræbte mindst 50 mennesker på en natklub i Orlando, kunne have ekstreme islamistiske holdninger.

Men det er ikke tilfældet, siger Omar Mateens far, Mir Seddique, som NBC News har talt med. Der er tvært imod tale om, at han hader homoseksuelle, lyder det fra faren.

- Dette har intet med religion at gøre, siger Seddique til det amerikanske medie og tilføjer, at hans søn for nyligt blev meget vred, da han så to mænd kysse i Miami.

(Foto: AP) Terror Blod over det hele på terrorramt natklub: - Det skete hurtigt

- Vi var i centrum af Miami, folk spillede musik. Og han så to mænd kysse hinanden foran hans kone og barn, og han blev meget vred. De kyssede hinanden og rørte hinanden og han sagde: 'Se hvad de gør foran min søn,' fortæller Omar Mateens far.

- Og så var vi på herretoilettet og så mænd kysse hinanden, tilføjer han.

- Vi undskylder for det, der er sket. Vi vidste ikke, at han ville begå denne handling. Vi er i chok ligesom resten af landet, afslutter faren.

FBI oplyste på et pressemøde, at skuddrabene efterforskes som terrorisme og luftede, at Omar Mateen kan have ekstreme islamistiske holdninger.

(Foto: UNIVISION FLORIDA CENTRAL / HANDOUT) Terror Dræbte 50 på natklub: Formodet terrorist identificeret

Ifølge NBC er Omar Mateen født i New York i 1986 og boede før sin død i Port St. Lucie i det sydlige Florida. Han blev gift i netop Port St. Lucie i 2009 og havde våbentilladelse, viser offentlige registre.

Politiet har indtil videre alene offentliggjort, at han er amerikansk statsborger, men at det ikke gør sig gældende for alle hans familiemedlemmer. De ønsker ikke at kommentere på, hvor familien har rødder.

Ekstra Bladet følger sagen