Fifty Shades-stjerne drager i krig med ISIS

Fifty Shades stjernen Dakota Johnson drager - i ny kontroversiel reklame - i krig med ISIS

Fifty Shades stjernen på ladet med en bevæbnet ISIS-kriger.
Fifty Shades stjernen på ladet med en bevæbnet ISIS-kriger.

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): - Far. Det er jo bare ISIS...

Sådan blinker en ung kvinde smilende farvel til sin far i en ny kontroversiel reklame fabrikeret af det amerikanske tv-show Saturday Night Live.

Showet har nemlig stykket en 1:39-minutter lang parodi sammen inspireret af en bilreklame, der bl.a. blev vist under Super Bowl, hvor en ung kvinde køres til lufthavnen af sin far for at gøre tjeneste i militæret.

Men i SNL-versionen har man ført plottet til ekstremer, hvilket har delt debat-vandende i USA.

Hentes i åben truck af ISIS
For her drager den unge kvinde ikke bare i krig med det amerikanske militær men med den frygtede terror-organisation ISIS.

- Vil du have nogle penge? Du kunne også bare tage et år mere i gymnasiet... Husk nu at ringe, når du når frem, lyder det fra den bekymrede far bag rattet, mens datteren griner overbærende tilbage.

Et par sekunder senere ankommer en flok krigere fra terrororganisationen ISIS i en åben truck.

Den unge datter bliver i reklameindslaget spillet af Fifty Shades stjernen Dakota Johnsen (datter af Don Johnson og Melanie Griffith), der munter forsøger at sige farvel til sin far, der sidder og græder.

- Vi ses til Thanksgiving, siger han til sidst opgivende.

ISIS, der kæmper for en islamisk stat bygget på sharialov, har gennem det sidste år dræbt adskillige vestlige gidsler, og lokale indbyggere, som ikke bekendte sig deres tro og overbevisning. Flere er blevet dræbt, halshugget og brændt levende.

Død over Amerika
- Vær nu forsigtig, lyder den absurde sætning fra faderen, de spilles af Taran Killam, hvortil datteren siger:

- Far, det er bare ISIS og løber dernæst glad og fro hen til bilen og op på ladet blandt langskæggede og våbenbærende mænd.

- Død over Amerika, siger et af medlemmerne henvendt til faderen.

- ISIS. Her tager vi over, far, lyder endelig slut-teksten på skærmen.

Reklamen har i dens korte levetid naturligvis delt vandene mellem dem, der synes det er sjovt og nødvendigt med humor for at bekæmpe gruppens barbarier. Og på den anden side dem, der finder den kynisk og forkastelig.

Tv-indslaget kommer i kølvandet på flere unge mennesker, der enten frivilligt eller ved at blive lokket drager til Irak og Syrien for at støtte ISIS.

Så sent som i sidste uge mentes tre canadiske og tilsvarende britiske teenagepiger menes at være taget af sted for at tilslutte sig ISIS.

Du kan selv vurdere, hvad du mener om parodi-reklamen her...

1 af 2 Den grædende far, der først får sin datter at se til Thanksgiving.
2 af 2 Fifty Shades stjernen på ladet med en bevæbnet ISIS-kriger.