Annonce:
Annonce:

Finns Nørgaards ven: Vi skal være bedre til at fejre vores helte

Politikere, eksperter samt Finn Nørgaards bekendte begræder nu, at han ikke får større tak og hæder for sine gerninger ved attentatet udenfor Krudttønden sidste år. Se video

Finn Nørgaards ven Ole Mølgaard fortæller her om det sidste år efter terrorangrebet, samt en mangel på tak og hæder til Finn (Video: Philip Davali)
Annonce:
Følg Terror

Se hele interviewet med Ole Mølgaard herover artiklen

Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) kalder det nu ubetænksomt, at statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke nævnte offer for terrorangrebet d. 14 februar Finn Nørgaard i sin nytårstale. 

Pia K.: Ubetænksomt at Løkke glemte terror-offer

Både Kjærsgaard og søsteren til Finn Nørgaard, Helle Nørgaard, ser det som en stor fejl, at Finn er gledet ud i glemslen, og ikke i tilstrækkeligt omfang hædres af det officielle Danmark. Og de bakkes nu op af en god gammel ven af Finn.

Også i sin rolle som formand for Finn Nørgaard Foreningen er Ole Mølgaard ærgerlig over, at vi lader Finns hyldest ske i stilhed.

Annonce:

- Anderkendelsen af Finn og hans gerninger er der i stilhed, og det tror jeg, er en typisk dansk ting. Men jeg kunne godt ønske mig, at vi var bedre til både at fejre Finn, men også hylde hinanden, når vi gør en forskel i det hele taget, siger han til Ekstra Bladet, da vi møder ham foran mindetavlen for Finn Nørgaard ved Krudttønden.

Ole Mølgaard er ikke i tvivl om, at 14. februar 2015 havde forløbet helt anderledes, hvis ikke hans gamle ven Finn Nørgaard havde blandet sig i hændelsen ved Krudttønden på Østerbro i København.

Øjenvidnet Clayton Coleman så på 20 meters afstand, at Finn Nørgaard forsøgte at stoppe gerningsmanden Omar El-Hussein, hvilket endte med at koste ham livet.

Se hele interviewet med Ole Mølgaard i klippet øverst i artiklen.

Historie-professor: Løkke prøver at slette Finn Nørgaard fra historien

Et hårdt år
Søndag kan Danmark markere årsdagen for terrorangrebet ved Krudttønden og Synagogen i Krystalgade, og ved samme lejlighed kan Ole Mølgaard se tilbage på et år, der har været præget af sorg over en mistet ven, men også en hårdhed i den måde vi taler til hinanden på.

Annonce:

- Det har også været et vildt år. Ikke kun på grund af de ting der skete her, men også fordi der er mange ting, der har forandret sig i kølvandet, sådan som jeg ser det. Jeg synes, vi taler til hinanden i en hårdere tone på det politiske plan, og tiden er siden blevet fyldt med frustrationer og usikkerhed, siger Ole Mølgaard.

Havde mange bedste venner
Han savner at vi kan række ud efter hinanden, og prøve at forstå i stedet for at vende os mod hinanden. En egenskab som han husker, at vennen Finn var særligt god til.

- Finn var ekstremt empatisk, og når man kendte ham, så følte man sig set og hørt. Der var utroligt mange mennesker, der havde en følelse af, at Finn var deres bedste ven. Han var enormt omfavnende.

Finn manglede i nytårstale
Tidligere i dag har Helle Nørgaard, Finns søster, i et interview med Ekstra Bladet givet udtryk for utilfredshed over, at Finn blev forbigået i statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale. Her blev det andet uskyldige terroroffer, Dan Uzan, fremhævet ved navns nævnelse - men uden et eneste ord om Finn. Siden har Lars Løkke Rasmussen forklaret det med, at han i sin tale tog udgangspunkt i, at Uzan er blevet kåret som Årets Dansker 2015.

Annonce:

- Jeg tog i min tale udgangspunkt i 'årets dansker', Dan Uzan, fordi inskriptionen på hans mindeplade minder os alle om, hvilket svar, vi sammen skal give terroristerne: Ondskab kan alene overvindes ved godhed mellem mennesker, lyder det i en mail fra Statsministeriet.

Løkke svigtede Finn Nørgaard: Det gjorde virkelig ondt

Mindedag uden taler
På årsdagen søndag afholder Finn Nørgaard Foreningen i samarbejde med Dan Uzan Fonden og det Jødiske Trossamfund et arrangement, der giver danskerne mulighed for at tænde levende lys langs ruten fra Krudttønden til Synagogen.

Det er meningen at lysende skal brænde hele natten til minde om ofrene og som opfordring til sammenhold mod frygt, fordomme og radikalisering. Ifølge arrangementets beskrivelse vil der ikke blive holdt taler eller oplæg undervejs.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: