Annonce:
Annonce:

Fire er tiltalt for medvirken til terror i København

De fire mænd, der menes at have medvirket til Omar el-Hussein drab og drabsforsøg, er blevet tiltalt for medvirken til terror

Der var et stort blomster hav foran Københavns Synagoge efter angrebet (Video: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Terror

De fire personer, der menes at have medvirket til Omar el-Husseins drab og drabsforsøg i forbindelse med terrorangrebene i København sidste februar, er nu blevet tiltalt for terror.

Det oplyser justitsminister Søren Pind i en pressemeddelelse via Justitsministeriet.

- Anklagemyndigheden har i dag – efter min beslutning – rejst tiltale mod fire mænd for medvirken til terrorisme i forbindelse med angrebet ved Københavns Synagoge, skriver justitsministeren i pressemeddelelsen.

- Som justitsminister er det en af mine fornemmeste opgaver at værne om danskernes tryghed og sikkerhed. Med tiltalen er der taget et vigtigt skridt i forhold til at retsforfølge de personer, der efter anklagemyndighedens opfattelse bærer et medansvar for terrorangrebene i København.

Annonce:

Ifølge anklageskriftet er de fire personer bl.a. tiltalt for at have medvirket til drabet på Dan Uzan og til drabsforsøgene på to politibetjente, som Omar Abdel Hamid El-Hussein efter anklagemyndighedens opfattelse begik den 15. februar 2015.

Dermed nævnes angrebet på Krudttønden på Østerbro dagen forinden ikke i tiltalen. Ved angrebet på Krudttønden blev filminstruktøreren Finn Nørgaard dræbt, da han forsøgte at overmanden Omar el-Hussein, mens fire betjente blev såret.

Ulovlige telefoner
Så sent som sidste uge var flere af de sigtede i vælten i medierne, da det kom frem, at de ved flere tilfælde havde haft adgang til flere mobiltelefoner fra deres fængselsceller.

Blandt andet var Ekstra Bladets kriminalredaktion flere gange i kontakt med en af de nu tiltalte via en ulovlig mobiltelefon. I den forbindelse fortalte den sigtede, at han mistænkte PET for at have plantet telefonen i hans celle for at kunne overvåge ham.

I alt havde de fire tiltalte over en længere periode adgang til intet mindre end syv mobiltelefoner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: