Folk står i kø for at se nøgne, døde terrorister

En gruppe svært bevæbnede terrorister tog torsdag livet af over 140 mennesker. Nu strømmer lokale til for at se deres lig

(Video: AP)

Se video herover artiklen

Torsdag blev universitetet i Garissa i Kenya udsat for et voldsomt angreb, da fire terrorister bevæbnet med våben og sprængstoffer angreb og dræbte 147 studerende og holdt adskillige som gidsler.

Angrebet ramte lokalområdet som et chok, og Kenyas præsident Uhuru Kenyatta har sværget, at Kenya vil hævne angrebet over for gruppen al-Shabaab, der har taget ansvaret for angrebet.

Se også: Kenyatta: Vi vil besvare massemord på den hårdeste måde

Lørdag flokkedes hundredevis af beboere fra byen så til det sted, hvor ligene af de fire mænd befinder sig, fordi de vil se ligene med egne øjne.

- Jeg vil se dem. Jeg vil være sikker på, at disse mennesker er døde. De dræbte uskyldige mennesker, siger Muna Haji, en lokal beboer, til Washington Post.

Terroristernes lig blev efter torsdagens drama opbevaret på et lokalt lighus, hvor et lokalt og internationalt efterforskningshold havde taget deres tøj som lig.

De døde, nøgne terrorister blev opbevaret i et lighus, hvor efterforskere havde taget deres tøj til gavn for efterforskningen. (Foto: AP)
De døde, nøgne terrorister blev opbevaret i et lighus, hvor efterforskere havde taget deres tøj til gavn for efterforskningen. (Foto: AP)
 

Lig kørt igennem byen
I løbet af lørdagen blev ligene dog ifølge Washington Post smidt op i en pickup og kørt igennem byen, hvor lokale indbyggere løb ved siden for at få et glimt af ligene.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 4. apr. 2015 - kl. 06:47 Fem personer anholdt for angreb på universitet i Kenya

De lokale vil se ligene for at være sikre på, at der rent faktisk er taget hånd om det, der var skyld i at 147 af byens studerende blev dræbt.

- Hvis de viser de døde kroppe, tror vi på, at de er blevet dræbt. Vi føler os mere sikre, fordi vi kan se, at regeringen rent faktisk har reageret, siger Abdihakim Mowlio, der er praktikant på hospitalet i Garissa.

Ud over de fire dræbte terrorister, har de kenyanske myndigheder anholdt fem personer, som er mistænkt for at have forbindelse til angrebet, skriver nyhedsbureauet AP.

Pårørende har desperat søgt efter informationer, mens andre har ventet på at få udleveret ligene af deres familie. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 3. apr. 2015 - kl. 22:17 Overlevede Kenya-massakren: Smurte sig ind i blod fra de døde

Al-Shabaab har efter angrebet svoret, at de vil gentage lignende angreb, hvis Kenya fortsætter med sine militære aktiviteter i nabolandet Somalia. Engagementet der var ifølge en meddelelse, der angiveligt var sendt ud af al-Shabaab også i årsag til angrebet på universitetet i Garissa.

En Røde Kors-medarbejder tager hånd om en pårørende, der lige har identificeret et familiemedlem efter torsdagens massakre på universitetet i Garissa, hvor 147 personer blev dræbt. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 3. apr. 2015 - kl. 14:25 Kenya sørger efter massakre på universitet

Tidligere lørdag var der en lille smule glæde i al sorgen, da en kvindelig studerende dukkede op i live efter to dage, hvor man troede hun havde været død.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere