Forældre på jødisk skole: Vi er meget bekymrede

De mange forældre på Carolineskolen på Østerbro er nervøse for at sende deres børn i skole efter sidste uges terrorangreb

Politiet har siden sidste uges terrorangreb været talstærkt til stede ved den jødiske skole, Carolineskolen, på Østerbro. Hver dag står en bevæbnet betjent inde i skolegården, mens en række betjente vogter skolen udefra.

- Det er på en måde uhyggeligt, at det er nødvendigt, men også enormt betryggende, siger forsker Amit Rubinstein, som har tre drenge på skolen, til Ekstra Bladet.

Den 22-årige Omar El-Hussein skød og dræbte den 14. februar den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard og derefter den 37-årige jødiske vagt, Dan Uzan, der bevogtede synagogen i Krystalgade.

Efter drabet har Carolineskolen været under ekstra beskyttelse.

- Vi har talt meget med børnene om det, men det er særligt den store, der går i 8. klasse, der er bekymret. Men samtidig er det også vores job ikke at skåne vores børn, fortæller Amit Rubinstein og fortsætter:

- Den mindste, Daniel på fem år, laver mange tegninger til politimændene, der går herinde i skolegården. Han synes, at de er ret seje.

Og det kan Benjamin, som er elev på skolen, nikke genkendende til.

- Vi taler meget med betjentene og spørger, om vi må se deres gevær og deres skudsikreveste. De er ret seje, fortæller han til Ekstra Bladet.

Her kan du høre Benjamin fortælle om hverdagen med politiet i skolegården

Men på et tidspunkt vil der nok komme mindre sikkerhed på Carolineskolen, og det er den situation, som forældrene er meget bekymret for.

Derfor havde de torsdag inviteret Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussen til et møde, hvor de fik lov til at ytre deres synpunkter.

Efter terrorangrebene er der allerede blevet meldt elever ud af Carolineskolen, fordi forældrene frygter, at deres børn går der.

Her kan du høre Lars Løkke Rasmussen fortælle om besøget på Carolineskolen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær