Formodet Paris-terrorist havde dødsliste på sin computer

Larossi Abballa, der formentlig stod bag drabet på en fransk politimand og hans kone, havde rappere og politifolk på sin dødsliste

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto

Den formodede gerningsmand, der mandag dræbte en fransk politimand og hans kone, havde en 'hitliste' over kendte personer, som han ønskede at se døde - heriblandt rappere og politifolk.

Det oplyser anklagemyndigheden i Paris til AFP.

Listen blev fundet på gerningsmandens computer i hans lejlighed. Her fandt politiet også tre telefoner og tre knive, herunder en 'særligt blodig kniv', som lå på bordet. Det sagde Francois Molins på en for nyligt afholdt pressekonference i paris.

Han bekræftede også, at den 25-årige drabsmand, Larossi Abballa svor troskab til Islamisk Stat for tre uger siden.

Terror Medier: Terrormistænkt sendte angreb live på Facebook

Tre personer anholdt
Politiet har tirsdag anholdt tre personer i sagen. Anholdelsen skete kort efter, at franske myndigheder kaldte angrebet et terrorhandling.

Larossi Abballa angreb den 42-årige franske politibetjent mandag aften, og dræbte ham med adskillige knivstik foran sit hjem uden for Paris.

Efterfølgende forskansede gerningsmanden sig i betjentens hus, hvor han tog betjentens samlever og treårige søn som gidsler. Også samleveren blev dræbt. Gidseltageren blev skudt af politiet.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve. (Foto: AP) Terror Fransk minister kalder politidrab afskyelig terror

Tidligere dømt
Ifølge AFP blev Abballa i 2013 idømt tre års fængsel for 'at have kriminelle forbindelser med det formål at forberede en terrorhandling'.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) hævder, at den står mandagens angreb i Paris. IS har via sit eget nyhedsorgan Amaq taget skylden for angrebet. Det skriver den amerikanske organisation Site, der overvåger islamistiske hjemmesider.