Formodet terrorist anholdt i Holland

Hollandsk politi har anholdt en person, der er mistænkt for terror

Se hvordan det gik for sig, da Salah Abdeslam blev anholdt i Belgien den 23. marts. Abdesalam medvirkede i terrorhandlingerne i Paris den 13. november. (Video: VTM)

Efter forespørgsel fra franske myndigheder, har hollandsk politi anholdt en mand, der mistænkes for at have forbindelse til terror, i Rotterdam.

Det siger anklagemyndigheden i Holland ifølge nyhedsbureauet AP.

Ifølge anklagerne drejer det sig om en 32-årig franskmand, som mistænkes for at være involveret i planlægningen af et terrorangreb.

Frankrig anmodede fredag om, at Holland foretog anholdelse af manden, hvis navn dukkede op i forbindelse med den franske efterforskning af formodede forestående angreb i Frankrig.

Beboere evakueret
I forbindelse med anholdelsen blev beboerne evakueret fra området i nærheden af de to adresser i Rotterdam, hvor politiet søndag foretog ransagninger.

Tre andre personer blev også tilbageholdt af politiet i forbindelse med ransagningerne. To af dem har algerisk baggrund, mens den tredjes identitet endnu ikke er fastlagt. De tre personer er ifølge anklagemyndighedens talsmand Wim de Bruin tilbageholdt i forbindelse med 'hollandsk efterforskning', uden at ville uddybe det nærmere.

Manden ventes at blive udleveret til Frankrig inden længe.

Anholdelsen kommer i kølvandet på en stribe anholdelser i Frankrig, hvor myndighederne hævder, at de har forhindret et forestående angreb.

Også i Belgien er flere personer blevet anholdt efter tirsdagens blodige terrorangreb i hovedstaden Bruxelles, hvor mindst 31 personer mistede livet.

Senest blev fire personer tilbageholdt søndag i forbindelse med en række af ransagninger i flere belgiske byer.

Soldater holder vagt ved EU Kommissionen i Bruxelles. Foto: Jakob Jørgensen Terror - 27. mar. 2016 - kl. 15:39 Flere tilbageholdt efter terror-ransagninger

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere