Frankrig advarer om flere terrorangreb

Den franske premierminister, Manuel Valls, fortæller her til morgen, at der kan være flere terrorangreb på vej

Angreb, som det i Paris i fredags, kan ske igen indenfor kort tid, oplyser Frankrigs premierminister. (Foto: AP)
Angreb, som det i Paris i fredags, kan ske igen indenfor kort tid, oplyser Frankrigs premierminister. (Foto: AP)

Den franske regering kendte til forberedelse af angreb og kender til forberedelse af flere angreb rundt om i Europa. Samtidig er flere angreb blevet forpurret siden i sommer.

Det bekræfter den franske premierminister, Manuel Valls, i et interview mandag morgen.

- Vi er i krig med terroristerne. Det kan ramme igen og igen de kommende dage. Jeg siger det ikke for at skræmme folk, men så det franske folk er opmærksomme, siger han til radiokanalen RTL ifølge Le Monde.

Derudover bekræfter han, at fransk politi i løbet af natten har haft gang i flere antiterror-aktioner efter angrebet i fredags.

Ifølge premierministeren har der i alt været 150 ransagninger siden angrebet rundt om i landet. Heriblandt Lyon hvor fem mænd er blevet anholdt. Her fandt politiet er større arsenal af forskellige våben. Blandt andet et såkaldt raketstyr, der er et panserværnsvåben, som man kan affyre raketter med.

Anonymous har hacket og udstillet særligt franske tilhængere af Islamisk Stat siden terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i januar i år. (Foto: Youtube) Terror Anonymous erklærer 'total krig' mod Islamisk Stat efter Paris-terror

Foto: Aftonbladet/Nikolai Jakobsen Krig & katastrofer Terrorist var under skærpet opsyn hos politiet

Ifølge Sky News skriver flere franske medier, at en fjerde mandlig selvmordsbomber er blevet identificeret efter angrebet ved Bataclan. Manden skulle angiveligt hedde Samy og komme fra Bobigny. Ifølge RMC 's oplysninger skulle manden være født i 1987.  

I interviewet med RTL oplyser Manuel Valls også, at angrebet i Paris blev planlagt i Syrien.

132 personer har hidtil mistet livet i terrorangrebet i Paris fredag aften. Samtidig er Frankrig erklæret i undtagelsestilstand. Og sådan vil det fortsætte i nogen tid.

- Vi bruger det juridiske grundlag i undtagelseslovgivningen til at afhøre folk, der er del af den jihadistiske bevægelse, og alle de, der prædiker had mod republikken, siger han til RTL ifølge Ritzau.

(Foto: Fransk politi) Krig & katastrofer Medier lige nu: Bevæbnede politi-folk i aktion flere steder