Frankrig: En terrorist dræbt under angreb

En anden, som den franske indenrigsminister navngiver som 35-årige Yassine Sali, har tidligere været i den franske efterretningstjenestes søgelys

Der var mindst to mænd bag angrebet på en fransk fabrik ved Lyon - en blev dræbt, mens den anden er blevet anholdt.

Det oplyser den franske indenrigsminister Bernard Cazeneuve ifølge The Guardian.

Den anholdte er en 35-årig mand, som er blevet navngivet som Yacinne Sali (eller lignende - der er flere stridende meldinger om, hvordan det staves, red.), siger Cazeneuve, som for kort tid siden kom med en udtalelse til pressen ved gerningsstedet.

Flere franske medier melder om en tredje medgerningsmand, som skulle være blevet anholdt i sit hjem i nærheden af fabrikken, men det er endnu ikke bekræftet af officielle myndigheder.

Foto: Laurent Cipriani/AP Terror Hollande: Terror-dræbt havde besked påskrevet

Den anden mand, som endnu ikke er navngivet, blev ifølge ministeren dræbt af en brandmand under det, som af franske præsident Francois Hollande med sikkerhed er et terrorangreb.

- Der er fundet et halshugget lig med en skriftlig meddelelse, lød det fra Hollande, inden han forlod EU-topmødet i Bruxelles for at vende hjem til Frankrig.

En person er blevet dræbt og adskillige såret. Den dræbte har fået hoved hugget af, hvorefter det blev hængt op på porten ind til virksomheden Air Products i Saint-Quentin-Fallavier ikke langt fra Lyon.

Air Products producerer blandt andet kemikalier og gas, men det er ikke kommet frem, hvorfor det netop var her, terrorangrebet fandt sted. Vidner beretter om flere eksplosioner på fabrikken, men detaljerne er endnu uklare.

Den anholdte mand beskrives af indenrigsministeren som have relation til en salafist-bevægelse, og han var i forvejen kendt af den franske antiterrorenhed i efterretningstjenesten.

- Personen blev efterforsket for radikalisme, men efterforksningen blev stoppet i 2008. Han havde ingenting på straffeattesten, lød det fra Bernard Cazeneuve.

Krimi Fransk fabrik angrebet: En halshugget

Angrebet ved Grenoble sker lidt mere end et halvt år efter det seneste terrorangreb i Paris. Det var i januar, hvor to bevæbnede mænd trængte ind på det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo og dræbte 11 mennesker og endnu en - en politibetjent - uden for bygningen.

To dage senere blev et jødisk supermarked i Paris angrebet af en mand, der påstod at stå i ledtog med Charlie Hebdo-terroristerne - og her blev yderligere fire mennesker dræbt.