Fransk politi åbner over 50 sager om at billige terror

Politiet i Frankrig har fået 54 anmeldelser om støtte til terror i Paris. I København er rejst én sigtelse

Fransk politi har indledt over 50 sager om "billigelse af terrorisme" siden terrorhandlingerne i Paris for en uge siden, oplyser Justitsministeriet ifølge nyhedsbureauet AFP.

I alt er der åbnet 54 sager, hvor der er mistanke om støtte til terror.

Efterforskningen af sagerne er indledt efter sidste uges terrorangreb mod det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo og et jødisk supermarked, hvor 16 mennesker blev dræbt. Derudover blev en kvindelig betjent skuddræbt torsdag.

Onsdag morgen blev den franske komiker Dieudonné anholdt for på Facebook at have udtrykt sympati med en af gerningsmændene bag terrorangrebet i Paris.

Samfund Tyrkiet blokerer hjemmesider med Muhammedtegning

Dette kunne have været forsiden på det seneste nummer af Charlie Hebdo. Tegnet af Luz, ganske som den tegning der blev valgt. (Foto: Charlie Hebdo) Krimi Terroristerne er et tegneseriehold

Derudover er der åbnet 15 sager vedrørende graffiti mod moskéer og 10 sager for med våben, ild og eksplosioner at vanære steder, hvor muslimer samles for at bede.

Også i Danmark har politiet fokus på de ytringer, der fremkommer i kølvandet på sidste uges tragiske hændelser i Frankrig.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en række yderligere anmeldelser af forskellige reaktioner, som er foranlediget af terrorangrebet i Frankrig. De er i øjeblikket under juridisk vurdering, fortæller senioranklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi til Ritzau.

Københavns Politi har indtil nu rejst en enkelt sigtelse i kølvandet på terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

Det er ikke kun i Frankrig, at folk er vilde efter at få fat i den nyeste udgave af Charlie Hebdo. Også i Danmark er der stor efterspørgsel. (Foto: Jakob Jørgensen) Samfund Danskere vilde efter Charlie Hebdo: Nu vil bladsælger skaffe 3000 ekstra

Sigtelsen er rejst mod en 23-årig mand, som angiveligt har billiget angrebet, og det er forbudt efter straffelovens paragraf 136, stk. 2. Jakob Buch-Jepsen vil ikke oplyse nærmere om sigtelsens indhold.

Onsdag udkom Charlie Hebdos for første gang siden terrorangrebet for en uge siden. I hovedstaden Paris stod folk fra morgenstunden i lange køer for at erhverve sig et eksemplar af bladet.

Onsdag blev der på få timer solgt 700.000 eksemplarer af Charlie Hebdo, men i løbet af ugen bliver der sendt flere eksemplarer af det satiriske ugemagasin i handlen.

Ifølge distributøren vil Charlie Hebdo bliver trykt i fem millioner eksemplarer, og der kommer daglige forsyninger til aviskioskerne frem til 19. januar.