Fransk politi efterlyser to nye personer

En mand og kvinde efterlyses i forbindelse med drabet på en kvindelig betjent torsdag i Paris

Den 32-årige Amedy Coulibaly (tv.) og 26-årige Hayat Boumeddiene (th.) efterlyses af fransk politi.
Den 32-årige Amedy Coulibaly (tv.) og 26-årige Hayat Boumeddiene (th.) efterlyses af fransk politi.

Fransk politi har netop frigivet to billeder af en mand og kvinde, som forbindes til drabet på en kvindelig betjent i går i Paris.

Det drejer sig om den 26-årige kvinde Hayat Boumeddiene og den 32-årige Amedy Coulibaly.

Ambulancefolk ved supermarkedet i det østlige Paris, hvor to er dræbt. (Foto: AP) Krimi Politiet afviser dødsofre i ny gidseltagning i Paris

I efterlysningen skriver politiet følgende:

- Vi beder alle, der har informationer om, hvor de to personer på billederne befinder sig, om at kontakte politiet på følgende nr: 0805 02 17 17

- Disse personer betragtes som bevæbnede og farlige og indgår i efterforskningen om drabet og terrorhandlingen den 8. januar 2015 på Avenue Pierre Brossolette i Montrouge.

Politiet er massivt tilstede i den lille by Dammartin-en-Goele. (Foto: Anthon Unger) Terror Ekstra Bladets reporter: - Det er en spøgelsesby

Terror Forretningsmand: - Jeg mødte en af terroristerne og gav ham hånden

Netop nu foregår der udover gidseltagningen i den lille by Dammartin-en-Goele, hvor de to formodede terrorister Cherif Kouachi og Said Kouachi har forskanset sig på et trykkeri, også en gidselsituation i et supermarked i Paris.

I sidstnævnte gidseltagning meldte nyhedsbureauet afp først ud, at der var to personer dræbt, men det har politiet ifølge Le Monde afkræftet. 

Ifølge selvsamme Le Monde er det den efterlyste Amedy Coulibaly, der er hovedmistænkt for drabet torsdag morgen på den kvindelige politibetjent, og det er angiveligt ham, der nu står bag gidseltagningen i supermarkedet i det østlige Paris.

Det er dog ikke oplysninger, som er blevet bekræftet fra myndighedernes side.

Le Monde skriver også, at de to efterlyste tidligere har været kærester. Avisen mener således at vide, at de boede sammen i 2010.

Hvilken rolle kvinden helt præcist har i forhold til drabet på den kvindelige betjent torsdag vides ikke.

Ifølge France Info er det ikke første gang, at Amedy Coulibaly er i politiets søgelys. Han er således tidligere dømt for blandt andet terror, skriver det franske medie.

Her jagter franske specialstyrker de to formodede terrorister. (Foto: AP/Google Maps) Krimi Politiet i telefonisk kontakt med formodede terrorister

Flere franske medier fortæller samtidig, at der er en forbindelse mellem mindst en af Kouachi-brødrene og Amedy Coulibaly.

Han skulle angiveligt have hjulpet med at få sendt unge fra Frankrig til Irak som hellige krigere, ligesom den ene bror Chérif Kouachi tidligere er blevet dømt for.