Fransk politikvinde anholdt i terrorsag

Politibetjent blandt de fire anholdte, der skulle have hjulpet supermarked-terroristen Amedy Coulibaly

De fire anholdte kædes sammen med Amedy Coulibaly, der angreb et jødisk supermarked i Paris den 9. januar. (Foto: AP)
De fire anholdte kædes sammen med Amedy Coulibaly, der angreb et jødisk supermarked i Paris den 9. januar. (Foto: AP)

Fransk politi har anholdt fire mennesker, som angiveligt var i ledtog med den dræbte terrorist Amedy Coulibaly, der 9. januar angreb et jødisk supermarked i Porte de Vincennes i hjertet af Paris.

Det oplyste anklageren i den franske hovedstad i dag til franske medier.

Blandt de fire anholdte er blandt andet en kvindelig politibetjent, som ifølge den franske radiostation Europe 1 konverterede til islam for to år siden. Hun er angiveligt anholdt for uretmæssigt at have tjekket en politifil. Det skulle hun have gjort for sin kæreste, som politiet mener har mødtes med Amedy Coulibaly i dagene op til terrorangrebet.

Ifølge den franske avis Le Figaro arbejder den kvindelige politibetjent ved Fort de Rosny-sous-Bois i det nordøstlige Paris, hvor et vigtigt efterretningscenter ligger.

Krimi Politiet sigter fire personer i terrorsag fra Paris

Alle arresterede er anholdt under mistanke for at have hjulpet Amedy Coulibaly (billedet herunder).

 

Den 9. januar angreb Coulibaly bevæbnet med automatvåben et jødisk supermarked, hvor han i timevis holdt gidsler fanget. Her nåede han at dræbe fire gidsler, før fransk politi stormede supermarkedet og dræbte ham.

Angrebet skete kort efter, at to andre terrorister, brødrene Cherif og Said Kouachi, skød og dræbte 12 mennesker i en massakre på satireavisen Charlie Hebdo.

Her kan du se en video af terroristen Amedy Coulibaly, der sværger troskab til IS: