Frygt for koordineret angreb: Turisthoteller angribes i Tunesien

Nyt dødstal: 27 døde på tunesisk badestrand, melder britiske Sky News

Er du i Sousse? Send os en sms på 1224 eller mail til 1224@eb.dk

To turisthoteller i Sousse i Tunesien under angreb, og mindst syv personer er døde. Det oplyser flere nyhedsbureauer, og nyheden frygtes nu at have en forbindelse til dagens terrorangreb mod en gasfabrik nær Lyon i Frankrig, hvor en mand er blevet halshugget, og et 'islamisk flag' er set på stedet.

Den tunesiske indenrigsminister har netop bekræftet, at mindst syv er dræbt under et angreb mod to hoteller i kystbyen Sousse ca. 150 kilometer fra hovedstaden Tunis.

Foto: Laurent Cipriani/AP Terror Hollande: Terror-dræbt havde besked påskrevet

Britiske Sky News melder derimod, om hele 27 dødsofre.

Mediet er i kontakt med flere britiske turister på stedet, som melder om kaotiske tilstande, hvor turister barikaderer sig på deres hotelværelser.

Der er på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, at der er nogen som helst forbindelse til angrebet i Frankrig, som ingen endnu har taget ansvaret for.

Ekstra Bladet har været i kontakt med et dansk øjenvidne, der befinder sig i Sousse:

- Der lød en masse skyderi, og folk løb ind på deres hoteller. Der er vild panik lige nu, siger Andreas Andersson over mobiltelefonen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at tunesisk politi har afspærret dele af byen, og svært bevæbnede betjente afpatruljerer gaderne. Helikoptere er desuden i luften over området.

Krig & katastrofer Dansk øjenvidne ved angrebet hotel: Der er vild panik

Internationale nyhedsbureauer nævner to hoteller i forbindelse med skudangrebet i Tunesien, Hotel Imperial Marhaba og Imperial au Kantaoui.

På Twitter florerer der under hashtagget #Sousse billeder af døde badegæster liggende i sandet med blod strømmende fra kroppen. Billedernes ægthed er endnu ikke bekræftet.

Britiske Sky News rapporterer, at en gerningsmand er dræbt.

Tunesien har flere gange tidligere været udsat for terrorangreb rettet mod det nordafrikanske lands turistindustri.

Blandt andet 19. marts i år, hvor 17 turister og to lokale blev dræbt under et voldsomt skudangreb uden for det populære Bardomuseum i hovedstaden Tunis.

Terror Frankrig: En terrorist dræbt under angreb

Også i Mellemøsten er der for kort tid siden udført et angreb. Mindst otte personer er dræbt i en eksplosion efter fredagsbønnen i en shiamuslimsk móske i Kuwait City.

Opdateres løbende ...