Gæster og vagter blandt de dræbte på hotel i Mogadishu

Et hotel i Somalias hovedstad blev lørdag angrebet af militante. Mindst 15 mennesker er dræbt, oplyser politi

I mere end 12 timer belejrede bevæbnede mænd fra al-Shaabab hotellet, før det lykkedes politiet at storme det. (Foto: AP)
I mere end 12 timer belejrede bevæbnede mænd fra al-Shaabab hotellet, før det lykkedes politiet at storme det. (Foto: AP)

Den islamistiske gruppe al-Shabaab står angiveligt bag lørdagens voldsomme angreb på et hotel i Somalias hovedstad, Mogadishu.

De militante udførte først et selvmordsbombeangreb, hvorefter de stormede bygningen.

Det oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I første omgang lød dødstallet på syv. Men lørdag aften er det steget til 15, mens adskillige andre er såret.

Ifølge politimajor Ali Hassan er der civile og hotelvagter blandt de dræbte.

Det lykkedes dog også politiet at redde mange mennesker ud gennem hotellets bagdør, lyder det.

Politiofficer Ibrahim Mohamed oplyser lørdag aften til nyhedsbureauet AFP, at sikkerhedsstyrker har formået at trænge ind på hotellet, hvor de er i færd med at genoprette sikkerheden.

Tidligere lød det ifølge flere internationale medier, at de militante havde taget gidsler på stedet. Dette er ikke bekræftet fra officielt hold.

Imens oplyser en sikkerhedskilde til nyhedsbureauet dpa, at tre-fire militante var involveret i angrebet.

Al-Shabaab har taget skylden for angrebet.

- Angrebet blev indledt med en stor eksplosion forårsaget af en af vores brødre, som kørte en bil lastet med sprængstoffer ind i porten. Herefter kæmpede bevæbnede mænd sig vej ind på hotellet, og vi mener at have skadet fjenden, oplyser gruppen i en erklæring ifølge AFP.

Der er tale om Hotel Naasa Hablood, som ofte bruges af politikere.

Angrebet blev indledt omkring klokken 16.30 lokal tid.

Al-Shabaab, der er tilknyttet al-Qaeda, udfører ofte angreb i den somaliske hovedstad. Det sker i et forsøg på at vælte den vestligtstøttede regering i landet.

Den militante islamistiske bevægelse ser sig selv som jihadkrigere i kamp mod islams fjende og har som mål at indføre sharialovgivning.

For tre uger siden blev 15 mennesker dræbt og mindst 50 andre såret i et lignende angreb udført af al-Shabaab mod Ambassador Hotel i Mogadishu.

Her kørte en selvmordsbomber sin bil ind i en port ved hotellet. Eksplosionen var så kraftig, at hele fronten af den seks etager høje bygning blev revet af.