Genforenet efter terrorferie: – Der var dumt dernede

Hjemme hos familien igen: – Der var dumt dernede, syntes femårige Alicia, da hun blev genforenet med familien i Københavns Lufthavn

Se interviewet med Alicia her. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Annika Andersen og Ümit Büyükatak trippede i aftes utålmodigt i Københavns Lufthavn.

De havde stort set ikke sovet, siden en terrorist fredag spredte død og rædsler i det tunesisk ferieparadis, hvor deres femårig datter Alicia skulle have haft en dejlig ferie med Annikas mor, Anita Andersen.

Men mormor og barnebarn flygtede natten til lørdag i skræk og gråd ud af landet, og efter mere end 17 timer undervejs landede de i aftes kl. 19 med et forsinket Lufthansa-fly.

Hjem i mors favn
– Jeg er meget spændt på, hvilken datter jeg får hjem, sagde Annika Andersen, som i ankomsthallen kl. 19 spejdede efter sin skat.

– Der er de, udbrød hun, og familien drog synkront et lettelsens suk, mens far styrtede mod hende sin datter, som fik en svingtur og kys, inden hun endte i mors favn, hvor der ventede ikke færre end 18 kys, heraf mange på de søde buttede kinder.

– Der var dumt dernede, syntes Alicia.

Også hendes farmor, farfar, moster og onkel stod i kø for at omfavne og nusse den søvnløse pige og mormor.

Sidstnævnte, som var dagens helt på grund af sin velførte evakueringsplan, lod tårerne flyde, mens hun skældte og smældte over rejsebureauets fravær efter attentatet.

Danskerne græder
– Danske turister ligger dernede på værelserne og græder. De er brudt sammen. Det er rædselsfuldt dernede. Rædselsfuldt, sagde mormor Anita, der sent i aftes traf beslutning om at forlade landet.

De fik via private kontakter en civil person til at befordre dem i bil til lufthavnen 2,5 timers kørsel fra deres hotel, som lå nær rædselsstranden.

– Jeg turde ikke som turist tage en taxi. Jeg turde ikke være der med sådan en lille skat, sagde hun og pegede på Alicia, som oplyste, at hun i aften måtte sove i mors seng.