Gerningsmænd forskanset på luksushotel i Mali

Ifølge en foreløbig optælling er mindst 21 personer dræbt og seks hårdt sårede efter en gidseltagning på et luksushotel i Mali

Maliske specialstyrker forsøgte til en fredag aften at trænge ind til gerningsmænd, som har forskanset sig på et luksushotel i Malis hovedstad, Bamako.

De befandt sig på de øverste etager på Radisson Blu-hotellet, siger en talsmand for sikkerhedsministeriet, skriver Reuters.

Tidligere forlød det først, at aktionen var ovre, men der var formentlig blot tale om, at gidseldramaet er slut. Men nu er det altså endegyldigt ovre.

Radisson Blu-hotellet blev fredag morgen indtaget af flere terrorister. De ankom angiveligt i en bil med diplomat-plader og skød omkring sig, da de entrerede hotellet.

Hotellet var fyldt med repræsentanter fra flere af verdens lande, som var samlet for at diskutere fred i Mali. 170 mennesker blev taget som gidsler.

Ifølge FN's fredsobservatører er mindst 21 mennesker blevet dræbt og seks såret i angrebet. Officielle myndigheder undersøger stadig hotellet for flere dræbte.

OVERBLIK: Mali-terrorister råbte 'allahu akbar'

Mindst to af terroristerne er blandt de døde, skriver AFP. De blev angiveligt dræbt af sikkerhedsstyrkerne, da de indtog luksus-hotellet.

Gidslerne blev holdt til fange indtil fredag eftermiddag, hvor amerikanske, malinesiske og franske specialstyrker stormede hotellet og befriede de resterende gidsler. Det bekræftes af Malis sikkerhedsminister, Salif Traoré.

Ifølge flere vidner råbte terroristerne 'Allahu Akbar', og den al-Qaeda-relaterede gruppe al-Mourabitoun, der har base i Mali, har taget ansvaret for angrebet.

Flere medier melder, at en belgisk diplomat ved navn Geoffrey Dieudonne er blandt de dræbte på hotellet, hvor mange nationaliteter var til stede. Heriblandt var amerikanske, tyrkiske, indiske, kinesiske og franske statsborgere er involveret i gidseldramaet.

Der er dog ingen grund til at tro, at der er danskere involveret, har Udenrigsministeriets Borgerservice tidligere oplyst til Ritzau.

[No available link text]Journalist Lise Blom, der har et stort kendskab til Mali, fortæller her, hvad angrebet kommet til at betyde for landet

KORT MALI.jpg