Gerningsvåben stjålet ved hjemmerøveri

Københavns Politis undersøgelser viser, at det ene af Omar El-Husseins gerningsvåben stammede fra et tidligere hjemmerøveri

Sådan så gerningsmanden ud, da han flygtede fra Krystalgade til Nørrebro (Politifoto)
Sådan så gerningsmanden ud, da han flygtede fra Krystalgade til Nørrebro (Politifoto)

Ved du, hvilket røveri våbnet stammer fra? Tip os på sms til 1224 (alm. sms-takst) eller skriv en mail til 1224@eb.dk

Den M95-riffel, som Omar El-Hussein brugte til at affyre 28 skud ved Krudttønden på Østerbro i København i lørdags, viser sig nu at være et hjemmeværnsvåben. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. Riflen er blevet stjålet under et hjemmerøveri, og våbnet har været efterlyst lige siden.

Efter angrebet mod Krudttønden, hvor 55-årige Finn Nørgaard blev dræbt, fandt politiets riflen smidt på en græsplæne ved Mjølnerparken i København.

Kendt salafist og Omars lillebror fjernede blomster fra drabssted

Efterlyser vidner
Københavns Politi oplyser, at de stadig søger vidner, der skulle have set gerningsmanden, da han flygtede fra synagogen i Krystalgade til Nørrebro.

- Vi er meget interesserede i at komme i kontakt med vidner, som har observeret og eventuelt filmet gerningsmanden under hans flugt ad ruden fra Krystalgade, Peder Hvitfeldts Stræde, Kultorvet, Frederiksborggade og videre, hvor vi formoder, han har bevæget sig mod Nørrebro, siger Jørgen skov, der er ledende politiinspektør hos Københavns Politi.

Politi: Gerningsmand skød 40 gange

Siden lørdag har folk lagt blomster ved Krudttønden på Østerbro og ved synagogen i Krystalgade:

På det tidspunkt har gerningsmanden det samme tøj på, som han havde på, da han besøgte en internetcafe tidligere på aftenen på Nørrebrogade.

Har man set gerningsmanden, må man meget gerne kontakte politiet på telefonnummer 114.

- Vi er naturligvis også meget interesserede i at komme i kontakt med vidner, der har observeret personen omkring internetcafeen lørdag aften. Både før klokken 21.25 og efter klokken 22.25, hvor vi mener, han har forladt stedet, siger den ledende politiinspektør.

Advokat: Politiet skød 30 skud efter Omar

Hjemmeværnet: Vil undersøge sikring
Hjemmeværnet skriver i en pressemeddelelse, at våbnet stammer fra et hjemmerøveri, der skete i 2013. De understreger, at hjemmeværnets våben altid opbevares i godkendte våbenskabe med dobbelt sikring. Våbnet og dets vitale dele holdes altid adskilt under opbevaring, lyder det.

- Hjemmeværnet vil åbent og fordomsfrit undersøge mulighederne for yderligere sikring af våben og herunder drøfte mulige tiltag med Politiet og hurtigst muligt implementere de tiltag, der findes relevante for at opnå en endnu større sikkerhed ved våbenopbevaring, siger Chefen for Hjemme-værnet, generalmajor Finn Winkler.

Derudover vil Hjemmeværnet tage et kig på, om sikkerheden kan gøres bedre på de bopæle hos de 4.328 medlemmer, som har våben udleveret i dag.

Her ses ambulancefolk forsøge at redde 55-årige Finn Nørgaard, der mistede livet under lørdagens første angreb:

Her ses gerningsmanden, Omar, ligge livløs på jorden:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter