Glemte check-ud under evakuering: Fik trukket ekstra penge

Mads Torhus var blandt de personer, som blev evakueret fra Nørreport Station natten til søndag. Han nåede ikke at checke ud med sit Rejsekort

Panikken spredte sig eksplosivt natten til søndag, da politiet efter det andet skuddrama ved en synagoge i Krystalgade i indre København evakuerede meget af indre by fra klokken kvart i et lørdag nat.

Nørreport Station var blandt de evakuerede steder, og midt i al virakken var det naturligt nok ikke Rejsekortet man tænkte på. Sådan havde Mads Torhus det, som skyndte sig ud fra stationen, da rydningen fandt sted.

- Jeg stod bare og ventede på metroen, da fire-fem betjente skyndte sig at genne os op og ud. Vi blev skyndt meget på, for der er jo mange trapper. Selv da vi kom op på jorden, blev vi bedt om at løbe videre ud af indre by, siger 24-årige Mads Torhus, som var på vej hjem fra sin fars fødselsdag, da evakueringen begyndte.

Grafisk overblik: Terror i København

Kunne ikke sove bagefter
Mads Torhus vidste godt, at der havde været skud ved Krudttønden, men anede intet om, at et nyt skyderi netop havde fundet sted i Krystalgade.

- Jeg gik lidt i chok. Man er jo ikke vant til at se sådan noget i lille Danmark. Jeg tænkte heller ikke rigtig, det kunne jeg nærmest ikke. Jeg havde også meget svært ved at sove, da jeg endelig kom hjem, siger Mads Torhus.

Politiet har lagt jernring om indre København

Derfor nåede Mads Torhus heller ikke at checke ud med sit Rejsekort, og det har nu kostet ham et ekstra beløb. Det er simpelthen blev trukket fra kortet.

- Det undrer jeg mig selvfølgelig over, for det var jo ikke lige det, man tænkte på i situationen, siger Mads Torhus, der dog har tænkt sig at tage fat i Rejsekortets kundeservice og høre, om han kan få pengene retur.

Rejsekort: Force majeure
Hos Rejsekortet anbefaler markedschef Thomas Boe Bramsen, at de, der under evakueringen ikke fik checket ud, tager kontakt til netop Rejsekortets kundeservice, som Mads Torhus også vil gøre.

- De vil så behandle sagerne og tage stilling til, om der skal penge retur, siger Thomas Boe Bramsen, der er markedschef hos Rejsekortet.

Han kan ikke med sikkerhed sige, at pengene kommer tilbage, men fortæller, at der bør være tale om force majeure.

Øjenvidne: Jeg hørte flere skud


Ekstra Bladet har tidligere omtalt, at danskerne har været utilfredse med rejsekortet (indslag sendt den 2. december 2014)


Danskerne indrømmer, at de tit glemmer at tjekke ud, hvilket udløser de såkaldte 'dummebøder' (indslag: Martin Ekelund, sendt den 24. november 2014)

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.