Grafisk overblik: Terror i København

To mistede livet og fem betjente blev såret, da en mand lørdag gik amok med automatvåben flere steder i København - få overblikket her

Kender du taxachaufføren, der kørte med den formodede terrorist? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En 55-årig filminstruktør og en 37-årig jødisk mand måtte lørdag lade livet, da en ung terrorist var på et brutalt drabstogt i København. Fem betjente - heriblandt to PET-livvagter - blev såret af skud, men er alle uden for livsfare.

Ifølge politiet åbnede manden ild på kulturhuset Krudttønden klokken 15.33 og dræbte en 55-årig mand, mens tre blev såret af skud i hhv. benet, skulderen og lysken.

Vennerne i dyb sorg: Finn var et kærligt og fint menneske

Efterfølgende kaprede han en bil, som han smed knap 2,5 kilometer væk - på en busholdeplads på Borgervænget på Østerbro. Han foretog et opkald og tog en taxa videre til Nørrebro Station, hvor han blev sat af og gik ind i en ejendom i nærheden.

Omkring midnat lød meldingen om det næste skyderi - denne gang ved den jødiske synagoge i Krystalgade i det indre København. Her blev en 37-årig mand, som holdt vagt ved en konfirmation, ramt af skud i hovedet og blev dræbt, mens to betjente overlevede skud i hhv. armen og benet.

Så voldsomt lød terrorangrebet

Politiet indledte en sand menneskejagt i det centrale København, hvor festglade mennesker blev opfordret til at holde sig indendøre, mens Nørreport Station blev evakueret.

Cirka fire timer senere - omkring klokken 4.50 - blev der sat en stopper for den unge mand, som politiet mener står bag begge angreb. Politiet fandt ham nær Nørrebro Station, hvor han blev råbt an.

Dræbt ved synagoge: Dan holdt vagt ved konfirmationsfest

Han valgte at besvare politiets råb med en skudsalve, og politiet skød igen. Den unge mand, hvis identitet endnu ikke er offentliggjort, blev dræbt af politiets skud.

Få hele overblikket over lørdagens terroraktion i København i grafikken øverst i artiklen.

Ved angrebet ved Krudttønden forsøgte man at genoplive nu afdøde Finn Nørgaard

Senere blev den formodede gerningsmand dræbt

Mjølnerparken bliver afsøgt

Se Pia Kjærsgaards reaktion på de voldsomme aktioner

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT