'Halshugger og koger IS-hoveder': Den sorte enke skaber frygt hos terrorgruppe

Irakisk enke mistede to ægtemænd, brødre og sin far til Islamisk Stat. Hendes jagt på hævn skaber uro hos terrorgruppen

Her ses enken på billede fra hendes Facebook. Her poster hun billeder fra sin kamp. (Foto: Facebook)
Her ses enken på billede fra hendes Facebook. Her poster hun billeder fra sin kamp. (Foto: Facebook)

To gange har Wahida Mohamed mistet en mand til terrorgruppen Islamisk Stat. Nu tager hun kampen mod den frygtede terrorgruppe i egen hånd. Klædt i sort og med brutale metoder leder hun nu 70 mænd i krig, og sidste uge var hendes milits en del af den koalition, som drev Islamisk Stat på flugt fra hendes hjemby i området Shirqat i  Irak.

Det hele forklarer hun i et interview med CNN, hvor hun fortæller om sine metoder. For selvom den 39-årige bedstemor ikke ser specielt frygtindgydende ud, er hun alligevel frygtet blandt Islamisk Stats medlemmer.

- Jeg bekæmpede dem, huggede hovedet af dem, kogte deres hoveder, brændte deres kroppe, siger Wahida Mohamed til CNN-reporter Ben Wedeman i et tv-interview.

Pentagon bekræfter: IS bruger kemiske våben mod amerikanske soldater

Forsøgt dræbt
Hendes brutale metoder skal hævne drabene på de to tidligere ægtemænd, hendes far og tre brødre, som alle har mistet livet i kamp mod IS. Og hun er ikke gået ubemærket hen hos terrorgruppen, som ifølge hende selv har forsøgt at skaffe hende af vejen flere gange. Gruppen har placeret adskillige bilbomber ved hendes hjem.

- De har forsøgt at myrde mig seks gange. Jeg har granatsplinter i mit hoved, mit ben, mine ribben er blevet brækket, men det stoppede mig ikke i at kæmpe, siger Wahida Mohamed, som startede kampen i 2014.

Dengang arbejdede hun sammen med irakiske efterretningstjenester. Og nu praler hun af at være på toppen af Islamisk Stats liste over folk, de vil have fingrene i eller dræbt.

General Jamaa Anad, som leder landtropper i området, hvor Wahida Mohamed kommer fra, bekræfter hendes fortællinger. Han har selv doneret både våben og køretøjer til hendes gruppe.

Rædsler hos Islamisk Stat: Hundredvis af kvinder lever med voldtægt og tortur

Skræk på sociale medier
På Facebook lægger enken billeder op af, hvad der angiveligt er, hendes kamp og hendes ofre. Flere billeder viser den sortklædte enke før og efter kampe med sin milits. Den machetebærende kvinde holder tilsyneladende blandt andet et afhugget hoved. Billederne er ikke blevet verificeret, men den 39-årige mor til to døtre ønsker uden tvivl at vække bekymring hos IS.

- Det er alt sammen dokumentet. I kan se det på min Facebook-side, lyder det fra bedstemoren.

Hun har trænet sine døtre til kamp, og de er klar til at gå i krig som deres mor. Lige nu er de dog hængt op med at passe deres egne børn.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.