Hamas-folk udsat for bombeattentater i Gaza

Politiet mistænker militante salafister, der sympatiserer med Islamisk Stat, for at stå bag bilbomber

Seks biler, der tilhørte medlemmer af bevægelserne Hamas og Islamisk Jihad i Gazastriben, blev søndag morgen smadret af bomber.

Politiet mistænker militante salafister for at stå bag, beretter internationale nyhedsbureauer.

Ingen kom til skade under eksplosionerne, der skete næsten samtidig ved morgengry i et område i Gaza City, som domineres af Hamas-folk.

Bomberne så ud til at være blevet placeret under bilerne, der stod parkeret foran ejernes hjem.

Hamas og Islamisk Jihad har sendt en fælles pressemeddelelse ud, hvor de kalder gerningsmændene for "forrædere".

Søndag eftermiddag lød det fra politiet, at flere mistænkte var blevet anholdt.

Ingen har taget skylden for bomberne, men Hamas har de seneste måneder været udsat for væbnede angreb fra palæstinensere, der støtter den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat eller al-Qaeda, og som ønsker en islamisk stat i Gaza samt et endeligt opgør med Israel.

Flere gange har salafisterne sendt raketter mod Israel. Det er i strid med den våbenhvile, som Israel og Hamas indgik efter krigen i Gaza sidste sommer.

Eksperter siger, at tilslutningen til de salafistiske bevægelser er stigende - særligt blandt unge folk, der føler, at fremtidsudsigterne er dystre i et område, der er præget af dyb fattigdom og skyhøj arbejdsløshed.

De føler sig svigtet af de traditionelle palæstinensiske organisationer som Fatah, Hamas og Islamisk Jihad.

I juni truede Islamisk Stats gren på Sinai-halvøen i nabolandet Egypten med at gøre Gaza til en ny del af det kalifat, som Islamisk Stat har udråbt i blandt andet Irak og Syrien.