Hemmelige bin Laden-dokumenter: 'Min kone har spionudstyr i tænderne'

Nye oplysninger om den tidligere al Qaeda-boss Osama bin Laden har set offentlighedens lys

I maj 2011 stormede amerikanske elitesoldater verdens mest eftersøgte mands fæstning i Abbottabad i Pakistan, og dræbte Osama bin Laden næsten ti år efter, at han havde orkesteret terrorangrebet mod World Trade Center.

De senere år har NSA (de amerikanske sikkerhedsmyndigheder, red), i en lind strøm, offentliggjort hemmelighedsstemplede dokumenter, der blev beslaglagt fra terrorlederens hus i forbindelse med angrebet.

Tirsdag har de så frigivet yderligere 113 dokumenter, som sikkerhedstjenesten har fået oversat fra arabisk til engelsk.

Se også: Bin Ladens tidligere livvagt er død

Længde som et korn
Dokumenterne er mestendels breve til og fra familie, koner og muslimske brødre og søster, og de afslører hidtil ukendte oplysninger om bin Laden færden og tankegang.  I den mere kuriøse afdeling skriver han i et brev, at han mistænker sin ene kone for at have fået opereret en chip ind i tænderne, der skulle hjælpe amerikanerne med at finde frem til hans tilholdssted. 

- Størrelsen på sporingschippen har længde som et korn og bredde som et tyndt stykke spaghetti, skriver bin Laden til den ene af sine koner under sit krigsnavn Abu Abdallah, hvor hun også bliver opfordret til at destruere brevet så snart, at hun har læst det.

Det er dog langt fra den eneste interessante ting, der er kommet frem i de nyligt offentliggjorte dokumenter.

Se også: Planlagde terror mod Danmark: Fældet af bin Ladens breve

Et af dokumenterne er - ifølge NSA - bin Ladens testamente, hvor et håndskrevet brev viser, at han havde planlagt, at størstedelen af hans formue på 29 millioner dollars skulle bruges til at fortsætte terrororganisationens hellige krig mod Vesten.

Et af de seneste billeder af Osama bin Laden gjort før hans død. (Foto: AP)
Et af de seneste billeder af Osama bin Laden gjort før hans død. (Foto: AP)
 

Advaret om Islamisk Stat
I dokumenterne fremgår det endvidere, at bin Laden var blevet varskoet om,  at der var en utilfredshed med ledelsen blandt grupperinger i Irak og Syrien.

Se også: Al-Qaeda-leder: Vi skal angribe Vesten og USA i deres eget hjem

- Vi har hørt fra flere end en person på lederniveau, at de hævder at være en uafhængig stat, at de ikke har noget bånd til al Qaeda, står der i et brev fra en person, der hedder Abu al-Abbas ifølge USA Today.

Osama bin Laden mente ikke, at den spirende utilfredshed, der senere skulle blive til terrorgruppen Islamisk Stat, var noget reelt problem, 

- Min bror, alle disse mærkelige historier er ubegrundede og upålidelige, og de modsiger, hvad vi er allerede er sikre på, svarer bin Laden i et andet beslaglagt brev.

De kan dukke ned i alle de nyligt og tidligt offentliggjorte dokumenter fra bin Ladens fæstning her.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere