Her bomber Jordan IS-våbenlager

Jordan har bombet IS 56 gange

Billeder fra jordansk tv viser eksplosioner i det, der ifølge jordanske myndigheder er et IS-våbenlager. (Foto: AP/jordansk tv)
Billeder fra jordansk tv viser eksplosioner i det, der ifølge jordanske myndigheder er et IS-våbenlager. (Foto: AP/jordansk tv)

Den øverstkommanderende for Jordans luftvåben siger, at landets kampfly har gennemført 56 bombetogter over de tre seneste døgn mod Islamisk Stat i Syrien.

Det intensive bombardement kommer, efter at den jordanske pilot Muath al-Kasaesbeh, der blev taget til fange af Islamisk Stat i december, blev brændt levende.

Konge citerer Clint Eastwood: Jeg skal personligt bombe IS

Det barbariske drab har fået Jordan til at sende fly på vingerne for at bombardere mål i både Syrien og Irak.

- Vi opnåede at ramte de mål, som vi havde sat os for. Vi ødelagde logistisk-centre, våbendepoter og gemmesteder, som Islamisk Stat havde bygget, siger general Mansour al Jbour, som leder Jordans luftvåben.

Generalen siger, at Jordan har gennemført 20 procent af det totale antal bombeangreb, som den amerikansk-ledede koalition har foretaget mod Islamisk Stat i Syrien.

De Arabiske Emirater har sluttet sig til bombardementerne igen, efter at Emiraterne tidligere havde trukket sig ud i protest over, at der blev gjort for lidt for nedskudte piloter.

- Dette er begyndelsen på vores hævn for det forfærdelige og brutale drab på vores modige unge pilot, men det er ikke begyndelsen på vores kamp mod terrorisme og ekstremisme, sagde den jordanske udenrigsminister, Nasser Judeh, fredag til CNN.

Jordan i hidsig retorik: Vi vil udslette Islamisk Stat

De militante islamister kan vente endnu flere bombardementer fra jordansk side, efter at IS i denne uge offentliggjorde en video, hvor den jordanske pilot bliver brændt til døde.

Alle de deltagende lande i koalitionen har gennemført luftangreb mod Islamisk Stat, men der foreligger ingen oplysninger om det nøjagtige antal.

Det har været den udbredte opfattelse, at de arabiske staters deltagelse mest er symbolsk, og at amerikanerne står for langt de fleste angreb.

Påstået dræbt gidsel var udsendt for Dansk Flygtningehjælp

Jordan og Emiraterne indgår sammen med Saudi-Arabien, Bahrain og Qatar i den amerikansk-ledede alliance, der deltager i luftangreb i Syrien.

Foruden USA er landene, der deltager i luftangreb i Irak: Danmark, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Canada og Australien.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time