Her er brevet, dræbt IS-gidsel skrev til sin familie

Den 26-årige amerikaner Kayla Mueller er bekræftet dræbt under sit fangenskab hos IS. Familien har nu offentliggjort et brev, hun sendte under fangenskabet

Den 26-årige nødhjælpsarbejder Kayla Mueller har mistet livet under sit fangenskab hos Islamisk Stat. Nu er hendes brev til familien offentliggjort. (Arkivfoto: AP)
Den 26-årige nødhjælpsarbejder Kayla Mueller har mistet livet under sit fangenskab hos Islamisk Stat. Nu er hendes brev til familien offentliggjort. (Arkivfoto: AP)

For få dage siden hævede den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS), at den 26-årige amerikanske nødhjælpsarbejder Kayla Mueller var blevet dræbt i et jordansk luftangreb i Syrien.

Gidsels død bekræftet: 26-årige Kayla dræbt

Inden da var det efter familiens ønske begrænset, hvor meget medieopmærksomhed der havde været på kvinden, som siden 4. august havde været holdt som gidsel hos IS.

Forældre til gidsel appellerer til Islamisk Stat

I første omgang afviste de amerikanske myndigheder, at kvinden var blevet dræbt, men tirsdag bekræftede familien og den amerikanske regering, at den 26-årige amerikaner havde mistet livet. Årsagen til dødsfaldet er dog endnu uvist, og Islamisk Stats påstand om, at Jordan skulle være skyld i dødsfaldet, er derfor hverken endeligt be- eller afkræftet.

Under sit fangenskab hos IS nåede Kayla Mueller dog at sende et brev til sin familie, og efter hendes død har familien besluttet at offentliggøre brevet i sin fulde længde.

Kayla Muellers familie har valgt at offentliggøre et brev i sin fulde længde til de amerikanske medier. (Foto: AP)
Kayla Muellers familie har valgt at offentliggøre et brev i sin fulde længde til de amerikanske medier. (Foto: AP)
 

'Jeg fortjener ikke tilgivelse'
I brevet skriver Mueller på intet tidspunkt dårligt om sine tilfangetagere, men brevet er til gengæld fyldt med fortrydelse og fortvivlelse over den sorg, hendes pårørende er blevet udsat for på grund af kidnapningen.

- I skal vide, at jeg er på et sikkert sted, fuldstændig uskadt og ved godt helbred (jeg har faktisk taget lidt på). Jeg er blevet behandlet med den ypperste respekt og venlighed, skriver hun blandt andet.

- Hvis man kan sige at jeg har 'lidt' under hele denne oplevelse, så er det kun ved tanken om, hvor meget lidelse I har været igennem på grund af mig; jeg vil aldrig bede jer om at tilgive mig, da jeg ikke fortjener tilgivelse, lyder det videre i brevet.

- Jeg har set lys i mørket, og jeg har lært, at selv i fængslet, kan man være fri. Jeg er taknemmelig. Jeg har lært at se det gode i enhver situation, nogengange skal vi bare kigge efter det. Jeg beder hver eneste dag til, at I om ikke andet har følt en vis tilknytning og overgivelse til Gud og har skabt et bånd af kærlighed og støtte imellem hinanden.

Undervejs i brevet giver hun desuden udtryk for, at hun ikke ønsker familien skal sidde med hovedansvaret for forhandlingerne med gidseltagerne:

- Jeg VIL IKKE have, at forhandlingerne om min løsladelse er jeres pligt. Hvis der er en anden mulighed, så tag den, selv hvis det vil tage længere tid. Dette skulle aldrig have været jeres byrde, skriver hun.

- Ingen af os kunne have vidst, at det her ville tage så lang tid, men vid at jeg også kæmper fra min side på de måder, jeg kan, og jeg har en masse kamp tilbage i mig. Jeg bryder ikke sammen, og jeg vil ikke give op, uanset hvor lang tid det tager.

- Vær søde at have tålmodighed, giv jeres smarte til Gud. Jeg ved, at I vil have mig til at forblive stærk. Det er præcis, hvad jeg gør. Frygt ikke for mig, men fortsæt med at bede, ligesom jeg vil, og med Guds vilje vil vi snart være sammen.

- Alt min alting, Kayla.

USA sværger hævn
Efter det 26-årige gidsels død har den amerikanske præsident, Barack Obama, svoret, at USA vil jagte dem, der er ansvarlig for nødhjælpsarbejderens død.

- Uanset hvor lang tid, det vil taget, vil USA finde og stille de terrorister, der er ansvarlig for Kaylas tilfangetagen og død, til ansvar, lyder det blandt andet fra præsidenten i en officiel erklæring.

Kayla Mueller er det fjerde amerikanske gidsel, der er dræbt under fangenskab hos Islamisk Stat. De tre amerikanske gidsler, der mistede livet før Mueller, blev alle dræbt for åbent kameraer i videoer, der siden blev offentliggjort af IS.

Ud over de amerikanske gidsler, er også britiske, japanske og et enkelt jordansk gidsel blevet dræbt for rullende kamera.

Jordan i hidsig retorik: Vi vil udslette Islamisk Stat

Sidstnævnte har efterfølgende ført til en storstilet hævnaktion fra Jordan, som siden har skruet voldsomt op for angrebene mod Islamisk Stat, ligesom at kongedømmet ikke tøvede med at henrette et kvindeligt medlem af Islamisk Stat som hævn for drabet på den jordanske pilot, der blev brændt levende.

Kayla Muellers brev til familien kan læses i sin fulde længde på engelsk på blandt andet bloomberg.com.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter