Her er den tredje terrorist

Ifølge en italiensk avis er den tredje London-terrorist en 22-årig italiensk-marrokaner, som de italienske myndigheder tidligere har advaret mod. Nu bekræfter Scotland Yard, at det er ham

Den tredje mand bag London-angreb er ifølge italiensk efterretningstjeneste den 22-årige marokkansk-italiener Zaghba Youssef.

Det skriver det velansete italienske medier Corriere della Sera. Også den italienske avis La Stampa identificerer terroristen som Youssef Zaghba. Også flere britiske medier heriblandt BBC og Sky News skriver det samme.

Det er senere blevet bekræftet af Scotland Yard, der også skriver, at hans familie er blevet underrettet.

Artiklen forsætter under billedet

Her er alle de tre formodede terrorister (Foto: AP)
Her er alle de tre formodede terrorister (Foto: AP)
 

Unavngivne kilder i efterretningstjenesten fortæller til avisen, at han havde en italiensk mor, der stadig bor i byen Bologna og en far fra Marokko.

Se også: Tre terrorister dræbt under angreb: Nu kommer britiske imamer med usædvanlig udmelding

Parret synes, at den Khuram Butt kørte meget mystisk op til angrebet. Foto: Anthon Unger 112 - 6. jun. 2017 - kl. 23:35 Naboer om terrorist: Han kørte meget mystisk op til angrebet

Sidste år forsøgte han efter sigende at flygte ud af Italien ud videre til Syrien, men de italienske myndigheder tilbageholdt ham om bord på et fly til Tyrkiet.

Samtidig skriver den italienske avis, at efterretningstjenesten i Italien har advaret briterne om, at manden kunne være radikaliseret og farlig.

Den 22-årige havde ifølge avisen et job på en restaurant i London.

De tre gerningsmænd dræbte syv personer og sårede 48 andre. Af dem er 36 fortsat indlagt på hospitaler, og 18 af dem er i kritisk tilstand.

Her er gerningsmændene
Det britiske politi har tidligere offentliggjort identiteten på to af tre gerningsmænd fra attentatet i London lørdag.

To terrorister dræbt i Londons gader. Billedet er de formodede gerningsmænd er udsendt af bl.a. nyhedsbureauet AP. Foto: AP/Gabriele Sciotto Terror - 6. jun. 2017 - kl. 07:15 Her er sandheden bag det urovækkende billede

Den ene hedder Khuram Butt og er 27 år. Den andens navn er Rachid Redouane. Identiteten på den sidste mand er ikke oplyst fra officielt hånd.

Artiklen fortsætter under billedet

Begge mænd er fra Barking øst for London. Khuram Butt var britisk statsborger født i Pakistan, og han var kendt af politiet i forvejen. Dog var der intet bevis for, at han var ved at planlægge et angreb, fortæller politiet. 

Ifølge The Telegraph havde Khuram Butt været meldt til antiterror-politiet mindst to gange. En af anmelderne var hans egen nabo, en italiensk mor til to, der blev bekymret, efter Butt havde forsøgt at få hendes børn til at konvertere til Islam.

Foto: Anthon Unger 112 - 5. jun. 2017 - kl. 13:41 Ekstra Bladet i London: Britisk politi stopper biler på bro efter terrorangreb

Foto: Privat 112 - 5. jun. 2017 - kl. 15:56 Terrorist dræbt i Arsenal-trøje: Delte slik ud til børn for at omvende dem

Løj for myndighederne
Oplysningerne om Rachid Redouane har været sværere at bekræfte. Han har nemlig opgivet flere forskellige navne og fødselsdatoer til myndigheder.

Derudover har han både påstået at være fra Marokko og Libyen. Han var ikke kendt af politiet i forvejen.

Politiet arbejder fortsat på at identificere den tredje gerningsmand.

Ariana Grande og hendes verdensstjerne-venner trak 50.000 mennesker til støttekoncerten. Foto: AP INTL. MusikNYT - 5. jun. 2017 - kl. 10:11 Stilhed, støtte og meget kærlighed ved mindekoncert

Den unge smukke canadier Christine Archibald var blandt ofrene for det seneste terrorangreb i London. Foto: Privat/AP 112 - 5. jun. 2017 - kl. 07:13 30-årig canadisk kvinde blandt London-ofre: Mit hjerte er knust