Her er IS' norske gidsel

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad er blevet taget til fange af Islamisk Stat

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad er blevet fanget af Islamisk Stat i Syrien. (Privatfoto)
Ole Johan Grimsgaard-Ofstad er blevet fanget af Islamisk Stat i Syrien. (Privatfoto)

Den norske statsborger, der er blevet kidnappet og holdes fanget i Syrien er Ole Johan Grimsgaard-Ofstad.

Det bekræfter den 48-årige nordmands familie over for den norske avis VG.

- Ifølge det billede, der er blevet offentliggjort, er det uden tvivl ham, siger et familiemedlem til avisen.

Den norske statsminister Erna Solberg fortalte onsdag aften på et pressemøde, at en norsk statsborger var blevet bortført af Islamisk Stat, og at man forsøger at få ham frigivet. En krisestab under det norske udenrigsministerium har igennem længere tid arbejdet med sagen, hvor også politiet og forsvaret er med, skriver NTB.

- Dette er en alvorlig og kompliceret sag. Målet for vores indsats er at få vores statsborger sikkert hjem til Norge, sagde Solberg sent onsdag aften.

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad er ifølge VG bosat i Oslo og har tidligere studeret på NTNU i Trondheim. Ifølge VG har han de senere år været meget optaget af situationen i Mellemøsten og Syrien på de sociale medier.

Se også: Islamisk Stat har taget nordmand som gidsel

Hans coverbillede på Facebook stammer ifølge nordmanden selv fra Homs i det vestlige Syrien, men det er uvist, hvorfor han rejste til Syrien.

Det amerikanske nyhedsbureau AP citerer Islamisk Stat for at sige, at nordmanden blev taget til fange sammen med en kinesisk statsborger, 50-årige Fan Jinghui.

Den militante islamistiske gruppe skal have krævet løsepenge for de to gidsler. Gruppen skal også have offentliggjort fotos af de to personer iklædt gule fangedragter.

I Islamisk Stats netavis Dabiq hed det onsdag, at de to gidsler er 'til salg'. I avisen er der anført et telefonnummer, til hvis nogen vil betale løsepenge.

Det er uvist, hvornår de to mænd blevet taget til fange af terrorgruppen, men Erna Solberg siger ifølge Dagbladet, at de:

- Norske myndigheder i slutningen af januar blev klar over en mulig kidnapning af en norsk statsborger i Syrien.

Solberg siger, at gidseltagerne, som menes at være IS, har fremsat krav om en betydelig løsesum for at frigive gidslerne.

- Vi hverken kan eller vil lade os presse til at betale løsepenge, fastslår statsministeren.