Her gik Europa i stå

Klokken 12 mandag afholdt store dele af Europa et minuts stilhed til minde om ofrene i Paris

129 menneskeliv er i løbet af weekenden gået tabt efter det værste angreb på fransk jord siden 2. verdenskrig, da en gruppe terrorister fredag aften angreb forskellige steder i Paris og dræbte almindelige feststemte mennesker.

Medier: Her er 'hjernen bag' terrorangreb

Fredagens angreb udløste undtagelsestilstand i Frankrig og rystede hele den vestlige verden, der endnu en gang chokeret måtte konstatere, at islamistiske terrorister havde angrebet inden for EU's grænser - og denne gang mod helt tilfældige civile.

Cameron: Terrorangreb kunne være sket her og i Danmark

I sorgens stund står Europa derfor sammen om at vise medfølelse og fællesskab med de hårdt ramte franskmænd.

18-årige Margot er mødt op for at mindes de dræbte. (Foto: Jakob Jørgensen)

Sådan så det ud, da 'verden blev stille' (video: Ritzau/AP)

Da klokken slog 12 i Paris holdt store dele af Europa derfor et minuts stilhed for at mindes ofrene for angrebet. Samtidig var tusindvis af mennesker samlet på Place de la République i Paris for sammen at mindes ofrene og vise udvise fællesskab mod Islamisk Stat og deres følgere.

Anonymous erklærer 'total krig' mod Islamisk Stat efter Paris-terror

Også i Danmark blev der opfordret til at følge den europæiske stilhed klokken 12. Således skrev Udenrigsministeriet på twitter om mindehøjtideligheden.

- Den Europæiske Union er dybt chokeret og i sorg efter terrorangrebet i Paris. Det er et angreb mod os alle. Vi vil møde denne trussel sammen med alle nødvendige midler og en nådesløs målbevidsthed, lød det i en fælles erklæring fra de europæiske ledere, der samtidig opfordrede alle til at afholde et minuts stilhed klokken 12 fransk tid.

Flere steder blev stilheden afløst af nationalsang (video: AP)

Franske Arthur arbejdede tæt på Bataclan, hvor størstedelen af de dræbte mistede livet. (Foto: Jakob Jørgensen)

Du kan følge mindehøjtideligheden direkte for Paris over artiklen og sende din hilsen til ofrene for angrebet i Paris herunder.