Holch Povlsen-familien takker for støtte

I en sms, der blev læst op ved en mindehøjtidelighed, takker Anders Holch-Povlsen og hans hustru for støtten efter terrorangrebet, hvor de mistede tre af deres fire børn

Der har været flere mindehøjtideligheder i forbindelse med terrorangrebet. Optagelserne her er fra 24. april, hvor der var mindehøjtidelighed i København. Video: Kenneth Meyer

Anne og Anders Holch Povlsen. Foto: Jonas Olufson
Anne og Anders Holch Povlsen. Foto: Jonas Olufson
 

Anders Holch-Povlsen og hans kone, Anne, er 'dybt taknemmelige' over den kærlighed, de har mødt, efter tre af deres fire børn omkom i et terrorangreb på Sri Lanka.

Det gør de i en sms, der blev læst højt ved en mindehøjtidelighed i Brande torsdag aften.

Det skriver Herning Folkeblad.

'Vi sender jer de kærligste hilsner, kærligste tanker, og er dybt taknemmelige over al den hjertevarme, vi har modtaget de seneste dage,' lød det ifølge avisen i sms'en.

700 borgere var torsdag aften mødt op på Brande Torv til en mindehøjtidelighed for ofrene for terrorangrebet.

Sms'en blev læst op fra scenen af præst Arne Holst-Larsen til de mange fremmødte.

'Tabet af vores elskede børn Alma, Agnes og Alfred er helt ubegribeligt', læste præsten højt ifølge Herning Folkeblad.

'Med de mange dejlige mennesker, vi har omkring os, nære venner, dygtige kolleger og vores kærlige familie vil vi sammen komme gennem det. Vi sætter umådelig stor pris på den medmenneskelighed, der også vises i Brande i aften - over for ikke kun vores familie og børn, men over for alle ofrene for de grusomme handlinger på Sri Lanka. Anders & Anne'.

To minutters stilhed
Mindehøjtideligheden var arrangeret af Brande City, der havde fået familien Holch Povlsens accept.

På torvet blev der sunget sange, bedt for ofrene, tændt fakler og holdt to minutters stilhed.

Torsdag aften var der også mindehøjtidelighed i Stavtrup, hvor familien bor. Et fakkeltog gik fra Rema 1000 til Constantinsborg, Holch Povlsens-familiens hjem.

Århus Stiftstidende skriver i en reportage fra fakkeltoget, at deltagerne dannede en cirkel på gårdpladsen, og at Anne og Anders Holch Povlsen kom ud og stod foran huset et par minutter sammen med de mange deltagere.

I København og Odense blev der onsdag ligeledes holdt mindehøjtideligheder.

Hjalmer spiller til en mindekoncert for ofrene for terrorangrebene i Sri Lanka. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix Event & Kultur Fakkeltog i aften: Hjalmar mindes ofrene i Sri Lanka