Hotelansat skånet af terroristen: Jeg bad for mit liv

Imen Kechich var på arbejde i hotelreceptionen, da en 23-årig turist kastede en håndgranat og efterfølgende stak sin Kalashnikov op i ansigtet på hende. Ekstra Bladet mødte hende på hospitalet i Sousse

Imen Kechich i hospitalssengen med familie og venner omkring sig. Hun ønskede ikke sit ansigt på billederne. (Foto: Jakob Jørgensen)
Imen Kechich i hospitalssengen med familie og venner omkring sig. Hun ønskede ikke sit ansigt på billederne. (Foto: Jakob Jørgensen)

SOUSSE, TUNESIEN (Ekstra Bladet): Da Imen Kechich tog på arbejde på Hotel Riu Imperial Marhabe fredag morgen, havde hun aldrig forestillet sig den voldsomme drejning, dagen pludselig tog.

Pludselig lød det skud fra stranden, som ligger lige ved hotellet - og som minutter gik, kom skuddene tættere på. Først ved hotellets pool og kort efter i receptionen, hvor Imen Kechich arbejder.

- Jeg så flere dræbte turister og andre, der løb i panik, fortæller kvinden, som Ekstra Bladet møder på Universitetshospitalet i Sousse. Hun ønsker ikke at få taget billeder af sit ansigt.

Imen Kechich arbejdede på hotellet, der blev angrebet. Hun blev såret af fragmenter fra den håndgranat, der blev smidt i lobbyen på hotellet - blandt andet i benene, armen og foden. (Foto: Jakob Jørgensen)
Imen Kechich arbejdede på hotellet, der blev angrebet. Hun blev såret af fragmenter fra den håndgranat, der blev smidt i lobbyen på hotellet - blandt andet i benene, armen og foden. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Imen Kechich løb også, men blev stoppet af en håndgranat, som den 23-årige terrorist kastede ind i lobbyen. Hun blev ramt af adskillige fragmenter fra granaten - i armen, begge ben og i den ene fod.

Men terroristen havde ikke tænkt at lade hende slippe med det, fortæller hun. Han gik hen til kvinden, som er forholdsvist lys i huden, og sigtede på hende med sit gevær.

- Jeg tiggede og bad ham i Allahs navn om ikke at skyde, fortæller kvinden stille, mens hun kniber øjnene sammen. Det er tydeligt at se, at smerterne fra granatsplinterne er store.

Islamisk Stat har offentliggjort dette billede af Seifeddine Rezgui, der angiveligt er geværmanden bag gårsdagens blodige terrorangreb i Tunesien (Foto: AP) Terror Terrorist beroligede landsmænd: Jeg vil dræbe turister

- Og så gik han videre, fortæller Imen Kechich og tilføjer:

- Jeg kan stadig ikke tro det.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun har planer om at vende tilbage til sit arbejde på hotellet, når hun bliver udskrevet, lyder svaret:

- Jeg ved det ikke endnu, siger hun og hendes søster, som står ved hendes side, tilføjer:

- Hun er stadig rigtig meget i chok.

Familien Madsen og Rasmussen mener, Bravo Tours håndtering af terrorangrebet har været under al kritik. Fra venstre: Gustav, Per, Tina og William. (Foto: Jakob Jørgensen) Terror Dansk familie i Tunesien: Sikkerheden har været til grin

Den tunesiske kvinde er blandt syv sårede ofre, der fortsat er indlagt på Universitetshospitalet i Sousse. Fire ligger på intensiv, heriblandt en 30-årig tysk kvinde, som ligger i koma efter skud i ansigtet og i benet.

Derudover er der endnu en tysker, belgier og en englænder mere blandt de ofre, der fortsat kræver intensiv behandling. Den tunesiske kvinde ligger sammen med et britiske ægtepar på en anden afdeling.

I alt har 24 af de sårede ofre været indlagt på hospitalet, men de resterende 12 blev kørt til andre hospitaler i området.

Se en af hospitalets læger forklare om angrebet, ofrene og lægernes arbejde her

1 af 2 En af hospitalets læger kom forbi for at tjekke de skader, Imen Kechich fik, da der blev kastet en granat ind i hotelreceptionen. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Imen Kechich i hospitalssengen med familie og venner omkring sig. Hun ønskede ikke sit ansigt på billederne. (Foto: Jakob Jørgensen)