Hundredevis dannede fredsring i København

Efter terrorangrebet i København i forrige weekend har danske muslimer taget initiativ til fredsarrangement

Børn og voksne i alle aldre dannede fredag eftermiddag klokken 17 en såkaldt fredsring som følge af forrige weekends terrorangreb i hovedstaden.

- Fredsringen vil blive dannet af børn. Børn er vores næste generation. Med børnenes deltagelse i fredsringen viser vi vores næste generation sammenhold og sameksistens, skrev arrangørerne på Facebook forud for arrangementet.

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
 

Den menneskelige ring på Rådhuspladsen i København var ment som en dansk pendant til fredsringen i Norge i lørdags, hvor norske muslimer dannede kæde omkring synagogen i Oslo.

Jøder er positive over for muslimers fredsring

- Vi er selvfølgelig inspireret af den fredsring, der var omkring synagogen i Oslo. Vi har så valgt at tage skridtet videre og sige, at det her ikke kun handler om tryghed mellem to religiøse minoriteter - det handler om tryghed i hele København og for alle Københavnere, uanset om man er kristen, jøde, muslim eller ateist, fortæller talsmanden for arrangementet, Tanwir Ahmad.

- Vi fokuserer på, at vi alle har et medansvar for trivsel og tryghed i København. Vi skal stå sammen. Det her handler om sammenhold, afslutter Tanwir Ahmad.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, folketingsmedlem Zenia Stampe og Trine Pertou Mach var blandt deltagerne til arrangementet, hvor overborgmester Frank Jensen indledte samlingen med en tale. Bertel Haarder vandrede også med i ringen.

Ikke et spørgsmål om religion
Overborgmesteren i København, Frank Jensen, trådte frem og sagde, at fredsringen netop skal være et symbol på fred. Ikke på kamp.

- Vi står fast på vores måde at leve med fred. Vi vil ikke have, at terror splitter os, sagde Frank Jensen.

Flere politibetjente var placeret på forskellige positioner på Rådhuspladsen med både maskingeværer og skudsikre veste for at sikre forsamlingen.

- Der er plads til alle i København. Det her bliver aldrig et spørgsmål om kamp mellem religioner, fortsatte Frank Jensen ifølge Ekstra Bladets reporter.

'Vi gør det for fred'
Ekstra Bladets reporter på Rådhuspladsen fortæller, at der både var mødt unge som ældre op for at være med i fredsringen. Blandt andre det ældre par Søren Lesmann og Marianne Vermehren.

- Det her er et rigtig godt eksempel på, at det er sådan vi skal gøre for at få fred. Vi skal tage hinanden i hænderne og sørge for, at alle yderpunkter samles i et, sagde en tydeligt rørt Søren Lesmann til Ekstra Bladets reporter.

Også de to unge veninder Sholeh Shabani og Sara Shaker deltog i fredsringen for symbolværdien i det.

- Vi vil gerne støtte Danmark, og det her et et godt eksempel at sende til alle. Vi skal støtte hinanden på trods af forskellighederne i landet. Vi håber, at folk i fremtiden vil stoppe med at se på hinanden med had og leve sammen uden had, sagde de to veninder til Ekstra Bladets reporter i fredsringen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter