Indien og Pakistan diskuterer kampen mod terror

Indiens premierminister, Narendra Modi, har sagt ja til at besøge Pakistan for første gang

Kampen mod terror var højt på agendaen, da den indiske premierminister, Narendra Modi, og hans pakistanske kollega Nawaz Sharif havde en samtale i forbindelse med et topmøde i Rusland fredag.

Mødet mellem de rivaliserende landes ledere er det første, siden Nawaz Sharif deltog i Modi indtrædelsesceremoni i New Delhi i maj 2014.

Ifølge tv-stationen NDTV snakkede Modi og Sharif i en time.

Narendra Modi skal have udtrykt bekymring over, at den angivelige hjerne bag terrorangrebet i Mumbai i 2008, Zaki-ur Rehman Lakhvi, blev løsladt fra et pakistansk fængsel tilbage i april.

Terrorangrebet i Mumbai kostede 166 mennesker livet. Angrebet belastede det i forvejen anstrengte forhold mellem Indien og Pakistan, og løsladelsen udløste øjeblikkeligt en protest fra Indien.

I en fælles erklæring efter samtalen fredag siger regeringscheferne, at deres respektive sikkerhedsrådgivere skal mødes i New Delhi for at diskutere terrorisme. En dato for mødet fremgår dog ikke af erklæringen.

Under samtalen sagde Modi ja til en invitation fra Sharif om at komme til Pakistans hovedstad, Islamabad, for at deltage i et regionalt topmøde.

Modis deltagelse i den Sydasiatiske Sammenslutning for Regionalt Samarbejde (SAARC) næste år vil være den indiske premierministers første besøg i Pakistan.