Intet tyder på danske ofre i lufthavn-angreb

Der er foreløbig ingen oplysninger om, at danskere er blandt de tilskadekomne i Istanbul, siger Borgerservice.

Foto: AP
Foto: AP

Den danske ambassade i Ankara i Tyrkiet følger situationen omkring selvmordsangrebet i Istanbul Atatürk Airport tæt og arbejder på at indsamle oplysninger om hændelsen og dens konsekvenser.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til Ekstra Bladet.

Kort før klokken 4 oplyser vagthavende, at der for indeværende ikke er oplysninger om, at der skulle danskere blandt de omkomne eller sårede.

De er dog stadig i gang med at undersøge sagen, og har et overblik klar tidlig formiddag.

Udenrigsministeriets Borgerservice råder danskere, der er i Istanbul eller på vej dertil, til at følge de tyrkiske myndigheders anvisninger samt Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyrkiet.

Samtidig skriver ministeriet i sin rejsevejledning for landet - der er opdateret natten til onsdag - at danskere i Istanbul opfordres til at underrette deres pårørende om, at de er i god behold.

Udenrigsministeriet vurderer samtidig, at der er en stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet, herunder mod turister og andre rejsende.

- Konflikterne i henholdsvis Syrien og Irak samt konflikten mellem kurdiske militante grupper og tyrkiske sikkerhedsstyrker har skærpet sikkerhedssituationen i Tyrkiet. Samtidig er truslen mod turistmål øget væsentligt i løbet af 2016, skriver ministeriet.

Derfor er det også vigtigt, at rejsende holder sig på sikker afstand af alle politiske forsamlinger og demonstrationer, lyder det videre i rejsevejledningen:

- Så vidt muligt bør man også undgå eller minimere opholdet på steder, hvor mange mennesker samles, som for eksempel indkøbscentre, undergrundsbaner, turistattraktioner, turiststrøg og lignende steder.

Den danske rejseekspert Stig Elling skønner, at der for tiden er omkring 5000 danskere på ferie i Tyrkiet - men langt hovedparten er ikke fløjet via den bomberamte Atatürk-lufthavn, men er fløjet med charterfly direkte til badeområderne længere nordpå.

Star Tour oplyser i en mail, at man i øjeblikket ikke har nogle gæster i Istanbul.

Tyrkiets justitsminister bekræfter natten til onsdag, at 31 mennesker er dræbt i angrebet i Atatürk-lufthavnen, mens 147 andre er såret. Det meddeler tv-stationen Haberturk ifølge nyhedsbureauet Reuters.