IS-gren hævder at have halshugget kroatisk gidsel

Kroatisk gidsel blev angiveligt dræbt som følge af sit lands deltagelse i krigen mod Islamisk Stat

En egyptisk gruppe med tilknytning til den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat (IS) hævder, at den har halshugget et kroatisk gidsel, som blev bortført i Egypten.

Gruppen, der kalder sig Sinai Provinsen og har erklæret sig loyal over for IS, har lagt et foto af offeret ud på en Twitter-profil, oplyser overvågningsgruppen Site på sin hjemmeside.

Nyhedsbureauet Reuters siger dog, at det ikke er i stand til bekræfte fotografiets autenticitet.

På Sites hjemmeside står der, at "kroatisk gidsel blev dræbt som følge af sit lands deltagelse i krigen mod Islamisk Stat." Fotoet blev lagt ud på Twitter onsdag.

En talsmand for det egyptiske udenrigsministerium siger, at myndighederne i Kairo er ved at undersøge rapporterne.

Hvis oplysningerne bekræftes, er det så vidt vides første gang, at den egyptiske gruppe har halshugget et vestligt gidsel.

Kroatiens premierminister, Zoran Milanovic, kan ikke bekræfte, om det kroatiske gidsel i Egypten er dræbt.

- Vi kan ikke med 100 procent sikkerhed fastslå, at det er sandheden, siger han på en pressekonference kort efter klokken 17.

Hverken det kroatiske udenrigsministerium eller landets ambassade i Kairo har hidtil ønsket at kommentere sagen.

I sidste uge viste en online-video, som angiveligt blev uploadet fra Sinai, en mand, der identificerede sig selv som Tomislav Salopek. Han sagde, at gruppen ville dræbe ham inden for 48 timer, hvis nogle muslimske kvindelige fanger i egyptiske fængsler ikke blev sat på fri fod.

Firmaet Ardiseis Egypt, som er en del af den franske koncern CGG, der er specialiseret i olie- og gasgeologi, fortæller, at en af koncernens ansatte blev bortført 22. juli.

Overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder skønner, at IS har henrettet flere end 3000 mennesker i Syrien, siden gruppen for godt et år siden erklærede at have oprettet et kalifat i Syrien og Irak.

Omkring 1800 af de henrettede er civile, heriblandt 74 børn.