IS hænger drenge fra bjælke for at spise under ramadan

De mindreårige drenge har angiveligt fået håndleddene bundet fast og hænger til offentlig skue

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har mandag hængt to drenge op ved håndleddene fra en bjælke.

Det sker som straf for, at drengene har spist i dagtimerne under den hellige muslimske måned ramadan, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger konflikten i Syrien.

Under ramadanen, der begyndte torsdag, er det for muslimske troende ikke tilladt at spise, drikke, ryge og dyrke sex i perioden fra morgengry til solnedgang.

- Indbyggere i landsbyen Mayadeen i Deir Ezzor-provinsen rapporterer, at IS hængte to drenge under 18 år fra en bjælke tæt på gruppens hovedkvarter i Hissba, siger lederen af observatoriet, Rami Abdel Rahman, til nyhedsbureauet AFP.

- Børnene er blevet hængt i reb fra en bjælke ved middagstid, og de var der stadig sent om aftenen. Tilsyneladende blev de taget i at spise (i dagtimerne, red.), fortsætter han.

Angiveligt har drengene fået et skilt om halsen, hvor der står: "De brød fasten uden nogen religiøs berettigelse".

Islamisk Stat, der styrer store områder i både Irak og Syrien, hvor gruppen har udråbt et kalifat, repræsenterer en ekstrem tolkning af islamisk lov - sharia.

Jihadisterne tøver ikke med at sanktionere hårdt, hvis man træder udenfor. Straffen kan eksempelvis være halshugning, korsfæstelse eller stening.