IS-leders familie pågrebet i Syrien

Abu Bakr al-Baghdadis kone og ene søn er blevet pågrebet

Abu Bakr al-Baghdadis kone og ene søn er ifølge kilderne nu fragtet til det libanesiske forsvarsdepartement i landsbyen Yarze. (Foto: AP)
Abu Bakr al-Baghdadis kone og ene søn er ifølge kilderne nu fragtet til det libanesiske forsvarsdepartement i landsbyen Yarze. (Foto: AP)

Islamisk Stats leder Abu Bakr al-Baghdadis kone og ene søn er blevet pågrebet på grænsen af Syrien af den libanesiske hær.

- De blev tilbageholdt, da de krydsede grænsen fra Syrien for få dage siden, lyder det fra flere sikkerhedskilder.

Den libanesiske avis As-Safir oplyser, at anholdelse skete i samarbejde med udenlandsk efteretning. Den libanesiske hær ønsker ikke at oplyse nationaliteten eller navnet på kvinden, som beskrives som en af 'kaliffens' koner.

Det er stadig uklart, hvorvidt de to personer stadig er tilbageholdt.

Ekstra Bladet kan ikke umiddelbart verificere videoens ægthed, men Arla bekræfter, at videoen viser episoden, hvor dansker blev udsat for attentat. (Screendump) Krig & katastrofer IS-støtter: Vi skød dansker

Ifølge en anden libanesisk avis, Naharnet, havde kvinden falske ID-papirer på sig, da hun blev pågrebet. Både hun og sønnen blev efterfølgende fragtet til det libanesiske forsvarsdepartement i landsbyen Yarze tæt ved hovedstaden Beirut.

Leder blev meldt såret

I november meldte flere medier, at al-Baghdadi var blevet såret eller dræbt i et amerikansk angreb nord for Mosul.  Dette blev dog aldrig bekræftet og senere dukkede en lydoptagelse op, hvor 'kaliffen' blandt andet opfordrede til drab på medlemmer af kongefamilien i Saudi-Arabien.

Krig & katastrofer Islamisk Stat-leder dræbt ved luftangreb

I samme lydoptagelse siger al-Baghdadi blandt andet også, at Islamisk Stats kalifat skal udvides til at omfatte Saudi-Arabien, Yemen, Egypten, Libyen og Algeriet.

Islamisk Stat hævder via et lydklip, at lederen Abu Bakr al-Baghdadi er i live. (Foto: AP) Terror Leder af Islamisk Stat giver muligt livstegn efter angreb

Verdens farligste mand

Lederen af den militante gruppe betegnes af Time Magzine som verdens farligste mand.

Der er udlovet dusør på 10 millioner dollars på hans hoved, og han kaldes alt fra nådesløs dræber og ambitiøs militant til en af verdens mest fremtrædende hellige krigere.

Abu Bakr Al-Baghdadi overtog i sommeren 2010 en afdeling af Al-Qaeda i Irak, hvor han opererede, indtil han sidste sommer brød med terrorgruppen for at skabe den nådesløse gruppe Islamisk Stat.

Siden da har militante islamister verden over sværget troskab til terrorgruppen, som anser al-Baghdadi som kaliffen over alle muslimer.

Abu Bakr al-Baghdadi ses her første gang offentligt i en moské i Mosul. Det er juli i år kort efter udråbelsen af kalifatet med ham selv som kalif. (Foto: AP/IS-video) Samfund Han er dødens kalif