IS offentliggør dødsliste med amerikanske soldater

- Hvad venter I på?, skriver Islamisk Stat på en hjemmeside, hvor de opfordrer til drab på amerikansk militærpersonel

Sortklædte fanatikere marcherer i januar gennem Raqqa, hovedsædet for Islamisk Stat. Foto: AP/militant hjemmeside
Sortklædte fanatikere marcherer i januar gennem Raqqa, hovedsædet for Islamisk Stat. Foto: AP/militant hjemmeside

I en ny trussel mod amerikansk militærpersonel opfordrer Islamisk Stat sine sympatisører og medlemmer i USA til at dræbe 100 personer - både mænd og kvinder - hvis navne, fotos og adresser er lagt ud på en hjemmeside. Det skriver New York Times.

Ifølge IS skulle personerne på listen have 'gjort sig skyldige' i at deltage i militæraktioner mod terrorgruppen i Syrien, Irak, Yemen og andre steder.

- Med den enorme mængde data, vi har fra forskellige servere og databaser, har vi valgt at lække 100 adresser, så vores brødre i Amerika kan tage sig af jer, skriver Islamisk Stats såkaldte 'Hacking Division' på hjemmesiden.

- Og nu har vi gjort det nemt for dig ved at give dig adresser, alt du behøver at gøre er at tage det sidste skridt, så hvad venter du på?

Krig & katastrofer 70 syriske soldater meldes dræbt af Islamisk Stat

Forsvarsministeriet og FBI udtaler, at de er klar over hjemmesidens eksistens, og at de er i gang med at efterforske sagen.

De officielle myndigheder har desuden forklaret, at de personlige oplysninger på de truede ikke er blevet hacket fra statslige servere, men i stedet blot er blevet søgt frem gennem offentlige registre. Listen over de navngivne mål synes i stedet at være blevet samlet sammen fra nyhedsartikler omhandlende angreb på IS samt militærets egne kampagner.

Dog kan alle navne ikke blot komme derfra, da listen også indeholder navne på B-52 besætningsmedlemmer, der er stationeret i Louisiana og North Dakato og derfor har haft at gøre med angreb i Mellemøsten.

(Foto: AP) Krig & katastrofer Islamisk Stat tager ansvaret for drabeligt angreb i Tunesien