IS opfordrer til flere angreb i Europa

Talsmand for Islamisk Stat opfordrer til soloangreb på flere kontinenter

Tre mænd kørte en lejet varevogn ind i fodgængere på London Bridge, inde de fortsatte myrderierne med knive. (Foto: Metropolitan Police London/ AP)
Tre mænd kørte en lejet varevogn ind i fodgængere på London Bridge, inde de fortsatte myrderierne med knive. (Foto: Metropolitan Police London/ AP)

I et lydklip på internettet opfordrer en talsmand for Islamisk Stat bevægelsens tilhængere til at angribe USA, Europa, Rusland, Asien og Australien.

Talsmanden opfordrer desuden til angreb i Irak og Syrien under ramadanen, som begyndte i maj og fortsætter yderligere et par uger.

Lydklippet blev mandag lagt ud på Islamisk Stats kanal på Telegram, som er en krypteret app.

Dette bælte indgik i Londonterroristernes udstyr. Et simpelt bælte påklistret vandflasker.
Foto: Metropolitan Police 112 - 11. jun. 2017 - kl. 13:51 Politiet offentliggør billeder: Her er London-terroristernes falske bombebælter

Lydklippets ægthed er ikke umiddelbart bekræftet af myndighederne, men  organisationen SITE, der overvåger ekstremister på internettet, identificerer talsmanden som Abu al-Hassan al-Muhajir.

Han opfordrede til flere soloangreb rundt omkring i verden.

- Til troens og overbevisningens brødre i Europa, Rusland, Australien og andre. Jeres brødre i jeres lande har gjort det godt. Hav dem som forbilleder og gør, hvad de har gjort, siger han ifølge Reuters.

Erklæringen indeholder blandt andet henvisninger til et angreb i Iran, hvor i alt 12 blev dræbt, og 43 blev såret.

Krig & katastrofer - 7. jun. 2017 - kl. 17:57 ALLE dræbt på fem timer: Angreb parlament klædt som kvinder

De seneste angreb i Manchester og London henvises der også til.

Otte mennesker mistede livet i forbindelse med angrebet i London. Et angreb begået af en selvmordsbomber i Manchester 22. maj kostede 22 mennesker livet.