IS tager ansvar for blodigt angreb i Tunesien

På Twitter skriver IS angiveligt, at gruppen står bag angreb, der har kostet 39 mennesker livet fredag

Her kan du se en video optaget af et øjenvidne
Følg Terror

Den frygtede, militante bevægelse Islamisk Stat (IS), der har trukket et blodigt spor hen over særligt Syrien og Irak, hævder at stå bag et hotelangreb i Tunesien fredag, hvor 39 mennesker blev dræbt.

Det skriver en række internationale medier, som alle henviser til en Twitter-profil, der skulle være tilknyttet bevægelsen.

- Vores bror, soldat af kalifatet, Abu Yihya al-Kairouni, nåede sit mål på Imperial-hotellet trods sikkerhedsforanstaltninger, står der ifølge Reuters i meddelelsen, der tilføjer, at gerningsmanden angreb et "bordel" og dræbte 40 "vantro".

Dødstallet efter angrebet i Tunesien er ifølge Reuters steget til 39, og blandt andet tyske, belgiske og britiske turister skulle være blandt ofrene.

Flere end 30 meldes såret, oplyser det tunesiske sundhedsministerium.

Angrebet var rettet mod det femstjernede Riu Imperial Marhaba Hotel, som ligger nær stranden i den nordlige del af feriebyen Sousse.

Gerningsmanden havde angiveligt iført sig shorts for at ligne en turist, da han langs stranden bevægede sig mod hotellet, mens han gemte sit våben inde i en solparasol.

- Terroristen begyndte at skyde mod turisterne på stranden og dræbte næsten 14 mennesker. Herefter bevægede han sig hen mod hotellets swimmingpool, hvor fire mennesker blev dræbt, siger et vidne til al-Chourouk ifølge nyhedsbureauet dpa.

Efterfølgende gik han ind i hotellets lobby, hvor han skød vildt omkring sig, lyder det fra vidner.

Gerningsmanden blev dræbt af sikkerhedsvagter, og ifølge Rafik Chelli, en højtstående embedsmand i det tunesiske indenrigsministerium, var manden en 23-årig studerende, som myndighederne ikke havde kendt til som mulig jihadist.

Her kan du se et interview med et britisk øjenvidne

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind