IS tager ansvar: Mindst 50 dræbt ved bombeangreb i Bagdad

Voldsom eksplosion nær skønhedsklinik i shiamuslimsk del af Bagdad dræbte og sårede over 100

Se video fra det kaosramte område her (Video: AP)

Antallet af dræbte ved et bombeangreb i Bagdad-bydelen Sadr City er på mindst 50, mens 60 er såret, siger talsmænd for politiet og hospitaler til Reuters.

Eksplosionen fandt sted onsdag formiddag nær en skønhedsklinik i det shiamuslimske kvarter, skriver Reuters. De fleste af ofrene er kvinder. Mange af de sårede svæver mellem liv og død.

Ifølge Reuters har Islamisk Stat (IS) påtaget sig skylden for bomben, som var skjult i en bil.

Jihadisterne i den sunnimuslimske gruppe Islamisk Stat anser shiamuslimer for at være frafaldne og stod i februar bag to bomber i Sadr City, som dræbte mindst 70 mennesker.

Foto: AP
Foto: AP
 

Sikkerheden er blevet gradvist bedre i Bagdad, hvor der eksploderede bomber dagligt for 10 år siden, men der sker hyggpigt angreb mod både sikkerhedsstyrkerne og mod civile.

Irakerne mener, at både deres politiske ledere og deres system svigter, og der var tidligere på måneden protestaktioner i Bagdad. En stor del af demonstranterne var tilhængere af den indflydelsesrige shiamuslimske prædikant Moqtada al-Sadr, som har særlig stor opbakning blandt fattigere shiamuslimer.

I månedsvis har irakere demonstreret mod korruption og elendig offentlig service. Premierminister Haider al-Abadi har foreslået reformer, som til dels vil imødekomme demonstranterne, men politiske blokke i parlamentet har blokeret for vedtagelsen.

Foto: AP
Foto: AP
 

Mange irakiske politikere lever et liv i luksus, mens de fleste almindelige irakere må nøjes med få timers elektricitet hver dag i den stegende hede irakiske sommer.