ISIS-tilhænger indrømmer terror-planer mod fireårige prins George

Den 32-årige Husnain Rashid har hele tiden erklæret sig uskyldig i opfordring til terror - ved retten i London i dag overraskede han dog alle ved pludselig at erklære sig skyldig

En retssag i London tog en helt usædvanlig drejning i dag, da den 32-årige terror-tiltalte Husnain Rashid pludselig erklærede sig skyldig i at opfordre til terror mod blandt andre den kun fireårige prins George af Cambridge, der er søn af prins William og hertuginden af Cambridge, Kate Middleton.

Husnain Rashid havde nemlig hele tiden erklæret sig uskyldig i opfordring til terror i forbindelse med retssagen, der startede ved Woolwich Crown Court i London i sidste uge.

I dag overraskede han dog alle i retten ved at erklære sig skyldig i en lang række overtrædelser i forbindelse med terror-lovgivningen. Derfor stoppede retssagen straks. Nu mangler der kun en domsfældelse, og den 32-årige kan angiveligt se frem til en livstidsdom.

Det skriver flere britiske medier heriblandt Independent, Guardian og Daily Mail.

Anklageren i sagen Annabel Darlow har i retten fortalt, at Husnain Rashid benyttede sig af diverse chat-grupper til at sprede sine utallige opfordringer til voldsom terror.

En tegner i retten har her tegnet et billede af Husnain Rashid. (Foto: AP)
En tegner i retten har her tegnet et billede af Husnain Rashid. (Foto: AP)
 

13. oktober kun en måned, efter den lille prins George havde haft sin første skoledag, publicerede Rashid i en chat-gruppe et billede af prins George, som han havde manipuleret, så der stod to maskerede jihadister ved siden af ham. Til billedet skrev han:

- Ikke engang den royale familie får lov til at være i fred. Skolen starter tidligt.

Anklageren har tidligere i retten forklaret, at det underliggende budskab i billedet og teksten klart signalerer, at prins George og andre medlemmer af den britiske kongefamilie skulle betragtes som mål for terror.

Terror mod fodbold
Husnain Rashid har også i chat-grupperne foreslået, hvilke fodboldstadions terrorister kan angribe. Det skete efter det dødelige angreb mod Besiktas i Tyrkiet. Den 32-årige fundamentalist har også lavet et magasin, hvor han opfordrer terrorister til at slå til mod VM i fodbold i Rusland med lastbiler, våben eller med bomber.

I retten er det også kommet frem, at Husnain Rashid var lærer i Mohamadi-moskeen i byen Nelson i Lancashire. Anklageren Annabel Darlow har fremført, at Husnain Rashid har sendt ca. 290.000 beskeder i diverse chat-grupper, før han blev anholdt i sit hjem i Nelson i november måned sidste år.

- Han leverede en ustoppelig mængde hadefulde opfordringer til at begå terror. Angreb med biler, sprængstof, bomber, kemikalier. Alle slags terror-angreb, som en person selv kan udføre, forklarede Annabel Darlow.

Her ankommer prins George til første skoledag sammen med sin far prins William. (Foto: AP)
Her ankommer prins George til første skoledag sammen med sin far prins William. (Foto: AP)
 

 

 

 

 

 

  

1 af 3 Her ankommer prins George til første skoledag sammen med sin far prins William. (Foto: AP)
2 af 3 En tegner i retten har her tegnet et billede af Husnain Rashid. (Foto: AP)
3 af 3