Islamisk Stat dræber mindst 26 i angreb i Yemen

Tre selvmordsbomber koster mindst 26 mennesker livet i havneby i Yemen efter flere ugers relativ ro.

Tre militære checkpoints i den sydlige havneby Aden i Yemen blev fredag ramt af selvmordsbomber i et angreb, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Mindst 26 mennesker er dræbt, meddeler sikkerhedskilder og indbyggere i området ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere andre blev såret i angrebet, der kommer på årsdagen for borgerkrigen i Yemen.

I det første selvmordsangreb kørte en ambulance fyldt med sprængstoffer op til et militært checkpoint i det nordvestlige Aden, hvor bilen eksploderede. Her døde omkring 14 soldater og civile, siger øjenvidner og sikkerhedskilder.

De øvrige to selvmordsbomber ramte to andre checkpoints, som kontrolleres af den koalition, som med Saudi-Arabien i spidsen kæmper mod houthi-oprørere i Yemen.

Her blev mindst 12 mennesker dræbt, men der er ikke umiddelbart meldinger om, hvorvidt der er soldater blandt ofrene.

Nyhedsbureauet Amaq, der har forbindelse til Islamisk Stat, meddeler, at gruppens yemenitiske gren tager skylden for angrebet. Amaq sætter antallet af dræbte til 27.

Bombeangrebene kommer på et tidspunkt, hvor der har været en nedgang i volden i havnebyen Aden. Det er en måneds tid siden, at styrker, der er loyale over for præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, genvandt kontrollen med byen fra houthi-oprørerne.

De stridende parter i Yemen er nået til enighed om en våbenhvile fra 10. april, oplyste FN's særlige udsending, Ismail Ould Cheikh Ahmed, torsdag.

Ugen efter, nærmere betegnet den 18. april, vil parterne sætte sig til forhandlingsbordet og forsøge at finde en løsning på den blodige strid, sagde udsendingen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere