Islamisk Stat hylder Omar El-Hussein i officielt magasin

Omar El-Hussein, manden bag februars terrorangreb i København, hyldes i syrisk magasin

Omar El-Hussein benævnes som 'martyren' i syrisk magasin. (Foto: Privat)
Omar El-Hussein benævnes som 'martyren' i syrisk magasin. (Foto: Privat)

Islamisk Stat hylder Omar El-Hussein i en udgave af den militante bevægelses officielle magasin Dabiq.

Det sker ifølge DR i det elektroniske propagandamagasin, der hylder gerningsmanden Omar Abdel Hamid El-Hussein, som stod bag februars angreb på Krudttønden i København og på den jødiske synagoge i Krystalgade.

Angrebene kostede to uskyldige livet, mens seks betjente blev såret. Den formodede gerningsmand Omar El-Hussein blev siden skudt og dræbt af politiet.

Nævnes som martyr
På flere sider bringer magasinet billeder af Omar El-Hussein, som benævnes 'martyren'. I teksten står der, at angrebene i København er hævn over Danmark.

Ifølge DR's mellemøstkorrespondent Michael S. Lund er der dog ikke noget, der tyder på, at Islamisk Stat har kendt til terrorangrebet, før det blev begået.

- Vi kan ikke sige det med sikkerhed, men de kommer i hvert fald ikke med noget dokumentation for, at de har kendt til det her angreb før, som de for eksempel gjorde ved Charlie Hebdo-angrebene i Frankrig, siger han til DR.

Koalition mod IS
USA står i spidsen for en international koalition mod Islamisk Stat, som Danmark deltager i.

Danmarks indsats tæller foreløbig 250 flymissioner, hvor der er smidt 200 bomber over Irak siden efteråret, hvilket har kostet omkring 213 millioner kroner. De danske kampfly blev sendt til Irak 2. oktober sidste år.

Magasinet Dabiq roser Omar El-Hussein for at have forsvaret profeten gennem angrebene i København.

- De hylder angrebene, og de skriver direkte, at det her er hævn over Danmark på grund af vores indsats i koalitionen mod Islamisk Stat i Irak, og så skriver de også, at det er hævn for de tegninger, der er blevet lavet i Danmark af profeten Muhammed, siger Michael S. Lund.

Krimi Tæt på Omar: Drak, røg hash - og svor troskab til Islamisk Stat

Mange danskere var forbi Krudttønden på Østerbro i dagene efter terrorangrebet for at lægge blomster og tænde lys (video: Lasse Brøndahl)

Det samme gjorde sig gældende ved synagogen i Krystalgade (video: Kenneth Meyer)