Islamisk Stat tager skylden for bombemassakre i Bagdad

En lastbil pakket med sprængstof er torsdag eksploderet på et shiamuslimsk marked, og op mod 76 meldes dræbt

Terrororganisationen Islamisk Stat meddeler, at de står bag bombemassakren i Bagdad (Foto: AP Photo/Karim Kadim)
Terrororganisationen Islamisk Stat meddeler, at de står bag bombemassakren i Bagdad (Foto: AP Photo/Karim Kadim)

Islamisk Stat siger, at det var den militante islamistiske organisation, som torsdag morgen detonerede en bombe i Bagdads shiamuslimske bydel Sadr City. Mange meldes dræbt.

Nyhedsbureauet AFP gengiver irakiske embedsmænd for at oplyse, at mindst 38 er dræbt, mens Reuters opgiver antallet til 76.

Se også: Bombeangreb i Bagdad: Mindst 60 personer er dræbt

Det var en lastbil fyldt med sprængstof, der detonerede på et grøntsagsmarked, og Islamisk Stat betegner i en erklæring på nettet angrebet som en "velsignet operation".

Et stort antal mennesker meldes såret. Læger og kilder i politiet oplyste tidligere til Reuters, at mindst 200 var kvæstet.

Et øjenvidne fortæller, at frugter og grøntsager er gennemhullet af granatsplinter tæt ved det blodvædede krater, hvor bomben eksploderede.

Vrede folk stimlede sammen ved eksplosionsstedet og råbte navne på familiemedlemmer, der savnes efter bombeeksplosionen. Nogle forbandede den irakiske regering.

- Vi drager regeringen til ansvar, det fulde ansvar, siger et øjenvidne.

Der er med jævne mellemrum voldsomme bombeangreb i Irak.

I midten af juli blev flere end 100 mennesker dræbt, da en bilbombe blev sprængt på et travlt marked i byen Khan Bani Saad, der ligger omkring 30 kilometer nord for Bagdad.

Islamisk Stat tog også dengang skylden for angrebet og angav shiamuslimer som målet.

FN meddelte i juli, at flere end 15.000 civile er blevet dræbt i den væbnede konflikt i Irak fra januar 2014 til april i år.