Islamisk Stat tager skylden for bombemassakre i Bagdad

En lastbil pakket med sprængstof er torsdag eksploderet på et shiamuslimsk marked, og mindst 76 meldes dræbt

Mindst 76 blev dræbt og flere hundrede blev såret, da en voldsom bilbombe i lastvogn blev bragt til eksplosion på et travlt marked i Bagdad, oplyser en talsmand for indenrigsministeriet i Irak.

Islamisk Stat siger, at den står bag bomben i Bagdads shiamuslimske bydel Sadr City. Det er det blodigste bombeanslag i Irak

Det var en kølebil fyldt med sprængstof, der detonerede på et grøntsagsmarked, og Islamisk Stat betegner i en erklæring på nettet angrebet som en "velsignet operation".

Et stort antal mennesker meldes såret. Læger og kilder i politiet oplyste tidligere til Reuters, at mindst 200 var kvæstet.

Et øjenvidne fortæller, at frugter og grøntsager er gennemhullet af granatsplinter tæt ved det blodvædede krater, hvor bomben eksploderede klokken 06.00 lokal tid.

Vrede folk stimlede sammen ved eksplosionsstedet og råbte navne på familiemedlemmer, der savnes efter bombeeksplosionen. Nogle forbandede den irakiske regering.

- Vi drager regeringen til ansvar, det fulde ansvar, siger et øjenvidne.

Der er med jævne mellemrum voldsomme bombeangreb i Irak.

Siden IS vandt kontrol over storbyen Mosul i det nordlige Irak sidste år , har regeringen i Bagdad været afhængig af shiamuslimske paramilitære grupper til forsvaret af blandt andet Anbar-regionen og til at generobre tabt territorium.

I midten af juli blev flere end 100 mennesker dræbt, da en bilbombe blev sprængt på et travlt marked i byen Khan Bani Saad, der ligger omkring 30 kilometer nord for Bagdad.

Islamisk Stat tog også dengang skylden for angrebet og angav shiamuslimer som målet.

FN meddelte i juli, at flere end 15.000 civile er blevet dræbt i den væbnede konflikt i Irak fra januar 2014 til april i år.